Στον εισαγγελέα δύο άτομα για τον θάνατο του 10χρονου αγοριού στη Μύκονο

Στον εισαγγελέα Σύρου αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης θαλάσσιων παιχνιδιών και ο χειριστής του ταχύπλοου, για τον τραγικό θάνατο 10χρονου κατά τη διάρκεια παιχνιδιού με θαλάσσιο παιχνίδι στη Μύκονο.

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το απόγευμα στο Καλό Λιβάδι της Μυκόνου, μπροστά στα μάτια των γονιών του 10χρονου αγοριού, όταν το παιδί ζήτησε από τους γονείς του να κάνει θαλάσσια σπορ. Η μοίρα όμως έμελλε να παίξει το δικό της παιχνίδι και να μετατρέψει τις ανέμελες οικογενειακές στιγμές σε τραγωδία.

Όταν το ταχύπλοο άρχισε να σέρνει τον φουσκωτό καναπέ, το παιδί, που συνοδευόταν από συγγενή του, έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο νερό. Ο χειριστής του σκάφους, επέστρεψε στο σημείο για να εντοπίσει το παιδί αλλά μην βλέποντάς το, τραυματίστηκε θανάσιμα από την προπέλα του.

Ο πατέρας του άτυχου παιδιού ειδοποίησε αμέσως το Λιμενικό, άντρες του οποίου έσπευσαν στο σημείο και ανέσυραν νεκρό το παιδί από τη θάλασσα.
Ο 10χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο κέντρο υγείας του νησιού όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η Δήμαρχος του νησιού, Ειρήνη Γρυπάρη, δήλωσε ότι το γεγονός έχει “έχει βυθίσει στο πένθος το νησί”. Η ίδια πρόσθεσε διαβεβαίωσε ότι ο 10χρονος, ήταν μοχανοπαίδι, φορούσε προστατευτικό σωσίβιο ενώ οι μέχρι τώρα ενδείξεις λένε πως η πτώση οφείλεται στον έντονο κυματισμό της θάλασσας.

Exit mobile version