Συγκλονίζει η φωτογραφία του μωρού που γεννήθηκε στον προσφυγικό καταυλισμό!

Μέσα στα λασπόνερα της Ειδομένης, με μοναδική προφύλαξη ένα αντίσκηνο από νάιλον, γεννήθηκε ένα βρέφος.

 

Σε φωτογραφία που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο φαίνεται μία μαυροφορεμένη γυναίκα να το ξεπλένει με νερό πάνω από τις λάσπες, ενώ δίπλα της, μέσα στη νάιλον σκηνή, βρίσκονται δύο ακόμη παιδάκια.

Το βρέφος της φωτογραφίας γεννήθηκε πριν από μερικές μέρες. Η πρώτη του φωτογραφία δημοσιεύτηκε στο Reuters στις 6 Μαρτίου. Ακολούθησε εκείνη που το κάνουν μπάνιο και σιγά σιγά έγινε viral. Δεν είναι όμως το μοναδικό νεογέννητο της Ειδομένης. Είναι πολλές οι γυναίκες που φτάνουν στα σύνορα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Τα μέλη των κυβερνητικών οργανώσεων που βρίσκονται εκεί για να φροντίζουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τις μεταφέρουν στα νοσοκομεία της περιοχής για να γεννήσουν με ασφάλεια.

Περισσότεροι από 14.000 πρόσφυγες και μετανάστες αναγκάζονται να θάβουν τις ελπίδες τους για ένα καλύτερο μέλλον στο λασπωμένο έδαφος του στρατοπέδου Ειδομένης. Οι άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, ακόμη και βρέφη, είναι αναγκασμένοι να ζουν επιδεινώνονται μέρα με τη μέρα.

Η οικογένεια του μικρούλη κάνει πάντως ότι καλύτερο μπορεί. Ελπίζει μια μέρα πως θα ανοίξουν τα σύνορα και θα περάσουν προς τη Βόρεια Ευρώπη για ένα καλύτερο μέλλον.

 

Πηγή: newsit.gr

Exit mobile version