Τα 10 πράγματα που μάθατε ως μικρό κορίτσι αλλά ξεχάσατε ως μαμά

Όλες εμείς οι μαμάδες που έχουμε κόρες σκεφτόμαστε συνεχώς τα μαθήματα ζωής που θέλουμε να τις διδάξουμε.

Με αυτόν τον τρόπο θα ανακαλύψουμε ότι πολλά από αυτά τα σημαντικά που μάθαμε ως νεαρά κορίτσια ξεχάστηκαν στην πορεία, και τώρα, ως μητέρες, θα τα ξαναμάθουμε μαζί με τα κορίτσια μας.

Γράφει η Εύη Σιμοπούλου

Εδώ, είναι μερικά από τα μαθήματα που ελπίζω και θέλω να τα θυμάται σ’ όλη της τη ζωή:

1. Να εμπιστεύεσαι το ένστικτό σου

Από νεαρή ηλικία, το ένστικτό σου θα σε οδηγήσει στη σωστή κατεύθυνση. Άκουσέ το. Είναι η διαίσθησή σου, και εννέα φορές στις 10, θα πέσει μέσα. Είναι σημαντικό να μην υποχωρήσεις από ό, τι πιστεύεις.

2. Ρίσκαρε.. αλλά να ξέρεις υπάρχουν και συνέπειες

Μην φοβάσαι να ρισκάρεις. Απλά να είσαι προετοιμασμένη για το τι θα συμβεί αν αποτύχει.

3. Ποτέ μην αφήσεις κανέναν να σου πει ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι

Μπορεί να μην δώσεις σημασία σ’ αυτό τώρα, αλλά κάποια στιγμή στη ζωή σου, ίσως πιστέψεις ότι υπάρχουν ορισμένα πράγματα που δεν μπορείς να κάνεις ­μόνο τα αγόρια είναι καλά σε αυτό – μόνο δημοφιλή κορίτσια πάνε εκεί-­ και αυτό μπορεί να γίνει γρήγορα ο τρόπος που θα σκέφτεσαι και δεν πρέπει να το αφήσεις να συμβεί. Μην στέκεσαι στην έγκριση των άλλων για αυτό που θέλεις να κάνεις. Μπορείτε μόνος καλέσετε τα πλάνα για το τι μπορείτε να κάνετε.

4. Να αγαπάς

Οι καρδιές που δεν ραγίζουν δεν αγαπούν. Ένα λουλούδι θα μαραθεί, ένα αγαπημένο ζωάκι θα αρρωστήσει και κάποια μέρα ο “Ένας και Μοναδικός” δεν θα είναι μαζί σου.

5. Να αγαπάς το σώμα σου

Να το αντιμετωπίζεις με σεβασμό, να τρέφεσαι υγιεινά! Αν δεν είναι αυτό που θα ήθελες και αν το σώμα κάποιας άλλης σου φαίνεται καλύτερο, να το ξεπεράσεις.

6. Να μαθαίνεις από τα λάθη σου

Το τα έχεις ταλέντο σε κάτι είναι ονειρικό, αλλά δεν είναι και απαραίτητο. Η αφοσίωση και η σκληρή δουλειά θα σου δώσει ώθηση, και όσες φορές κάνεις λάθος είναι η ευκαιρία σου για να μπορέσεις να μάθεις να το κάνεις σωστά.

7. Να παραδέχεσαι το λάθος σου

Μπορεί να είναι απογοητευτικό αλλά η λέξη “Λυπάμαι” ­όταν εκφράζεται πραγματικά­ μπορεί να κάνει θαύματα στις προσωπικές σου σχέσεις.

8. Το κλάμα δεν σε κάνει αδύναμη

Η άρνηση των συναισθημάτων σου είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις. Αν νιώσεις ότι θέλεις να κλάψεις, να το κάνεις…

9. Ο χρόνος μπορεί να θεραπεύσει τις περισσότερες πληγές

Για κάποια φοβερά πράγματα, όταν μια… κραυγή δεν αρκεί, να ξέρεις ότι ο χρόνος μπορεί να κάνει θαύματα. Πρέπει να έχεις αρκετή υπομονή και να θυμάσαι ότι καμιά στενοχώρια δεν θα μείνει για πάντα…

10. Μην παίρνεις τα πάντα πολύ προσωπικά

Προσπάθησε να μην αφήνεις τις κακές κριτικές να σε επηρεάσουν, όπως δεν πρέπει να αφήσεις και τις φιλοφρονήσεις. Μην περιμένεις όλοι να σε αντιμετωπίσουν με τον τρόπο που σου αξίζει. Είναι εξίσου σημαντικό να θυμάσαι ότι ο κόσμος δεν περιστρέφεται γύρω από ́σένα. Ο δικός μου κόσμος ­-ο κόσμος της μητέρας σου-­ σίγουρα, αλλά αυτό είναι η εξαίρεση.

Exit mobile version