Πεντάχρονο κοριτσάκι με αυτισμό εντυπωσιάζει με τις ζωγραφιές της

Η μόλις πέντε ετών Iris Grace Halmshaw έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει τους πάντες με τις ζωγραφιές και το ταλέντο της!

Τα έργα της μικρούλας εκπλήσσουν τους καλλιτέχνες αφού αποτυπώνεται έντονα το ιμπεριαλιστικό στοιχειό σε αυτά αλλά έχουν και κάτι από Μονέ. Όμως δεν είναι μόνο το νεαρό της ηλικίας της που κάνει τους γύρω της να απορούν αλλά είναι και το γεγονός ότι η πεντάχρονη Iris έχει αυτισμό…

Οι γονείς της παρατήρησαν ότι η κόρη τους ήταν διαφορετική όταν αφού γεννήθηκε, το 2009, δεν ανταποκρινόταν στο όνομά της και παρουσίαζε έλλειψη οπτικής επαφής. Μεγαλώνοντας προσπαθούσαν να την κοινωνικοποιήσουν, εκείνη όπως παρέμενε προσκολλημένη με τη μητέρα της μόνο ενώ με δυσκολία καθόταν ακόμα και στην αγκαλιά του μπαμπά και των παππούδων της.

Η ανήσυχη συμπεριφορά συνεχίστηκε όταν το 2011 η Iris διαγνώστηκε με σοβαρό αυτισμό. Είναι ως επί το πλείστον μη-λεκτική και οι γονείς της απεγνωσμένα έψαχναν τρόπους για να βοηθήσουν το παιδί να εκφραστεί. Μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες, κατάλαβαν ότι αυτό που τραβούσε το ενδιαφέρον της Iris ήταν η ζωγραφική. Υπάρχουν μάλιστα μέρες που περνάει αρκετές ώρες μπροστά από έναν καμβά! Το αποτέλεσμα κόβει την ανάσα!

Μάλιστα η περήφανη μαμά της ανέβασε σε φωτογραφίες της στο Facebook τα έργα της μικρής και πολλοί από τους φίλους της θέλησαν να αγοράσουν τα μικρά αριστουργήματα. Τώρα τα έργα της μπορούν να αγοραστούν από την ιστοσελίδα της και οι τιμές ξεκινούν από περίπου $60.


Η Iris εν δράσει!

Exit mobile version