Τι φανερώνει το μονόπετρο για το γάμο σας;

Λένε ότι το διαμάντι είναι ο καλύτερος φίλος της γυναίκας, μήπως όμως να το ξανασκεφτούμε καθώς νέα έρευνα υποστηρίζει ότι όσο μεγαλύτερο είναι το μονόμετρο τόσο μικρότερη διάρκεια έχει ο γάμος!

Ειδικότερα, έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 3000 παντρεμένα ζευγάρια στις ΗΠΑ διαπίστωσε ότι όσοι από τους συμμετέχοντες δαπάνησαν μεγάλα ποσά για τα δαχτυλίδια των αρραβώνων ή του γάμου, είχαν περισσότερες πιθανότητες να καταλήξουν διαζευγμένοι.

Εδώ είναι τα δύο κύρια συμπεράσματα:

Την έρευνα πραγματοποίησαν καθηγητές Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο Emory και υποθέτουν ότι τα ζευγάρια που ξοδεύονται πολύ είτε για τα δαχτυλίδια είτε για τον γάμο καταλήγουν σε διαζύγιο επειδή είναι αποφασισμένοι να ζήσουν την τέλεια μέρα και κάνουν υπερβολικές σπατάλες ενώ στην πραγματικότητα δεν μπορούν να το αντέξουν οικονομικά. Κάτι τέτοιο ωστόσο εκ των υστέρων, μετά δηλαδή τους γάμους και τα πανηγύρια φέρνει γκρίνια και οριστική ρήξη.

Για παράδειγμα, οι γυναίκες των οποίων τα δαχτυλίδια κόστιζαν πάνω από $ 2.000 είχαν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να παραπονεθούν για το στρες που σχετίζεται με τα έξοδα του γάμου. Από την άλλη πλευρά, εκείνες που είχαν μονόπετρα κάτω των $ 1.000 είχαν 82% με 93% λιγότερες πιθανότητες να αγχωθούν για τα έξοδα του γάμου.

Οι ερευνητές μάλιστα ρίχνουν και κάποιες ευθύνες και στην βιομηχανία του γάμου που έχει δημιουργήσει ένα συγκεκριμένο πρότυπο τα τελευταία 50 χρόνια μέσα από διαφημιστικές καμπάνιες και περιοδικά και ενθαρρύνει νύφες και γαμπρούς να ξοδεύουν να ξοδεύουν και να ξοδεύουν.

Δεν σας προτρέπουμε βέβαια να ματαιώσετε τον γάμο σας αλλά τι θα λέγατε να μικρύνατε λίγο τη λίστα των καλεσμένων και να απολαύσετε περισσότερες ημέρες στο ταξίδι του μέλιτος με τα χρήματα που θα εξοικονομήσετε;

Εσάς ποια είναι η γνώμη σας; Συμφωνείτε με τους ερευνητές;

 

Πηγή: huffingtonpost.com

Exit mobile version