Της απαγόρεψαν να θηλάζει το μωρό της επειδή έχει τατουάζ!

Δικαστήριο στην Αυστραλία απαγόρεψε σε μια μητέρα να συνεχίσει να θηλάζει την 11 μηνών κόρη της, επειδή έκανε πρόσφατα ένα τατουάζ.

Παρά τις αρνητικές εξετάσεις της νεαρής μητέρας στον ιό HIV και την ηπατίτιδα, ο δικαστής Matthew Myers προχώρησε σε ασφαλιστικά μέτρα για να σταματήσει η μητέρα τον θηλασμό, αφού όπως υποστηρίζει οι εξετάσεις δεν είναι πειστικές.

Η υπόθεση προέκυψε όταν ά ο πατέρας του μωρού έθεσε το τατουάζ ως πρόβλημα και ως την αιτία για τις συνεχείς διαμάχες τους στην ανατροφή των παιδιών ενώ η απόφαση εγείρει ανησυχίες και για μελλοντικές περιπτώσεις.

Ο Myers κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει κίνδυνος για το βρέφος και ισχυρίστηκε ότι η απόφασή του στηρίχθηκε σε υλικό που δημοσίευσε έρευνα της αυστραλιανής Ένωσης για τον θηλασμό ((ABA).

Ωστόσο, η διευθύνων σύμβουλος της ΑΒΑ, Rebecca Naylor δήλωσε στο ABC της Αυστραλίας: « Τα τατουάζ είναι πλέον μια οργανωμένη βιομηχανία, οπότε αν πάτε σε ένα ινστιτούτο ομορφιάς που τα τατουάζ γίνονται με αξιόπιστους τρόπους, οι πιθανότητες να προσβληθεί κάποιος από μόλυνση είναι πολύ χαμηλές.

«Νομίζω ότι οι αποδείξεις ότι η γυναίκα δεν έχει προσβληθεί από καμία μόλυνση, υπάρχουν, οπότε η απόφαση είναι τουλάχιστον παράλογη», συμπληρώνει η ίδια.  

Η μητέρα πρόκειται να ασκήσει έφεση την Παρασκευή.

Exit mobile version