Το Facebook «κατέβασε» φωτογραφία μητέρας που θήλαζε το μωρό της

Μπορεί η φωτογραφία μιας μητέρας που θηλάζει για πρώτη φορά το μωρό της να είναι προσβλητική;

Φαίνεται πώς για κάποιους είναι, διαφορετικά δεν εξηγείται πώς η διάσημη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, «κατέβασε» την φωτογραφία μιας μητέρας που θήλαζε το νεογέννητο μωρό της όταν κάποιος από τους χρήστες τη θεώρησε προσβλητική και έκανε report.

H 24χρονη μητέρα Emma Bond ανέβασε την φωτογραφία του μωρού της την ώρα που το θήλαζε στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook. Το μωρό γεννήθηκε 12 εβδομάδες νωρίτερα και η φωτογραφία ήταν ορατή μόνο στους φίλους της μητέρας.
Η ίδια η μητέρα σοκαρίστηκε όταν η φωτογραφία αφαιρέθηκε την ίδια ημέρα, αφού βέβαια πρώτα κάποιος από τους φίλους της την έκανε report αναφέροντας ότι η εικόνα τον πρόσβαλε.  Μάλιστα, έλαβε ένα μήνυμα στο inbox της όπου η εταιρεία της έλεγε πως η φωτογραφία της αφαιρέθηκε επειδή «δεν ακολουθούσε τα κριτήρια της κοινότητας του Facebook αναφορικά με το γυμνό».

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας η 24χρονη έφτιαξε μια σελίδα που τάσσεται υπέρ του δημόσιου θηλασμού . Εκεί προσέλκυσε 166.00 likes και 22,000 shares. Ωστόσο όταν άλλες μητέρες επιχείρησαν να κάνουν share τη φωτογραφία στο Facebook είδαν και πάλι να διαγράφονται τα σχετικά links.

Μετά από αυτά η Bond δήλωσε «Δύο εβδομάδες πριν που γέννησα πρόωρα οι γιατροί μου είπαν ότι το κοριτσάκι μου μπορεί και να μην τα καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή. Για μένα το γεγονός ότι κατάφερα να θηλάσω είναι ένα απίστευτο βήμα!»

«Το καταλαβαίνω ότι μπορεί να είναι προσβλητικό το θέαμα όταν μικρά κορίτσια δημοσιεύουν ημίγυμνες φωτογραφίες του εαυτού τους, αλλά μια φωτογραφία τόσο αθώα και όμορφη, είναι αδίκημα να την κατεβάσουν!»  

Τελικά μετά από πολλές καταγγελίες και αντιδράσεις που προκλήθηκαν το Facebook πόσταρε εκ νέου την ασπρόμαυρη φωτογραφία και ανέφερε ότι «αφαιρέθηκε κατά λάθος.»

Πηγή: DailyMail.com

Exit mobile version