Θέλετε να έχετε καλογυαλισμένες κατσαρόλες και τηγάνια που να αστράφτουν. Όμως, έχετε δοκιμάσει τα πάντα.
Ή μάλλον, όχι ακριβώς τα πάντα. Με… κέτσαπ προσπαθήσατε; Θα σκεφτείτε «είστε με τα καλά σας; Σε ποιον πλανήτη βρίσκεστε;».
Κι όμως είναι ένα hack που έχει αφήσει πολύ κόσμο… έκπληκτο. Αυτή η σάλτσα λοιπόν έχει τη δύναμη να γυαλίζει τις κατασαρόλες και τα τηγάνια. Αρκεί να απλώσετε μία μικρή ποσότητα στο σημείο της σκεύους και να το τρίψετε. Αφήστε το να δράσει για 30 λεπτά.
Πώς δρα;
Μία ουσία που ονομάζεται οξικό οξύ αντιδρά με τα οξείδια που έχουν προκαλέσει τον αποχρωματισμό των σκευών. Όταν το σκουπίσετε, θα ανακαλύψετε την αστραφτερή επιφάνεια που θυμάστε, όταν αγοράσατε τα σκεύη!
Εκτός από τα σκεύη σας, αν έχετε ασημικά ή μπρούτζινα που έχουν μαυρίσει ή φαίνονται «μουντά», το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τα περάσετε, με ένα μαλακό πανί, με λίγη κέτσαπ.
Τα σκεύη θα αποκτήσουν την χαμένη λάμψη τους αμέσως. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό και στεγνώστε με μία καθαρή πετσέτα και ξενοιάσατε στη στιγμή!