bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Μαγείρεψες κουνουπίδι; Ένα smart trick για να διώξεις την άσχημη μυρωδιά από τον χώρο

Το κουνουπίδι είναι ένα από τα πιο θρεπτικά λαχανικά, με πλούσια διατροφική αξία και ευελιξία στη μαγειρική.

Μπορεί να γίνει απόλαυση στο πιάτο, αλλά η χαρακτηριστική και συχνά ενοχλητική μυρωδιά του κατά το βράσιμο μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο σπίτι.

Αν ψάχνετε πρακτικούς τρόπους για να μειώσετε ή να εξαφανίσετε αυτή τη μυρωδιά, οι παρακάτω λύσεις θα σας βοηθήσουν άμεσα.

Τι να κάνετε κατά το μαγείρεμα

Κατά το βράσιμο, μπορείτε να περιορίσετε εύκολα τη διάχυση της έντονης οσμής. Ένα απλό κόλπο είναι να βρέξετε λίγο βαμβάκι με ξίδι και να το τοποθετήσετε πάνω στο καπάκι της κατσαρόλας. Το ξίδι απορροφά μέρος των ατμίδων και μειώνει τη μυρωδιά.

Αν δεν έχετε βαμβάκι, δοκιμάστε μια φλούδα λεμονιού ή ακόμη και μια φέτα ψωμί μέσα στην κατσαρόλα. Και τα δύο βοηθούν στο να «μαλακώσει» η ένταση της οσμής καθώς το λαχανικό βράζει.

Αν η μυρωδιά επιμένει

Ακόμη κι αν ξεχάσατε τα προληπτικά βήματα, υπάρχει λύση. Ανάψτε για λίγο ένα μικρό μάτι της κουζίνας, σβήστε το και ρίξτε επάνω του μερικούς κόκκους ελληνικού καφέ. Μέσα σε λίγα λεπτά, το άρωμα του καφέ θα καλύψει αποτελεσματικά τη δυσάρεστη μυρωδιά του κουνουπιδιού.

Με αυτές τις απλές και δοκιμασμένες συμβουλές, μπορείτε να απολαμβάνετε το κουνουπίδι στο τραπέζι σας χωρίς να ανησυχείτε για την έντονη μυρωδιά στο σπίτι!

Με πληροφορίες από spirossoulis.com

Facebook Share  X Share  Στείλε με email  Print