Εγκυμοσύνη: 3 μύθοι για τη σύλληψη

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που συμβάλλουν πραγματικά σε θέματα υπογονιμότητας αλλά δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αγχώνεστε καθώς αυτό είναι το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε.

Υπάρχουν δε διάφοροι μύθοι τους οποίους θα πρέπει να γνωρίζετε για να μην σας δημιουργείται επιπλέον άγχος…

Μύθος 1ος: Η σύλληψη συμβαίνει μόνο κατά τη διάρκεια του σεξ

Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, το σπέρμα ενός άντρα μπορεί να επιβιώσει για τρεις έως πέντε ημέρες στο αναπαραγωγικό σύστημα της γυναίκας. Έτσι ακόμα κι αν δεν έχετε ωορρηξία και κάνετε σεξ, λίγα σπερματοζωάρια μπορεί να γονιμοποιήσουν ένα ωάριο, ακόμα κι αν η ωορρηξία ξεκινήσει μια – δυο μέρες μετά.

Μύθος 2ος: Πρέπει να κάνετε σεξ κάθε μέρα, αν θέλετε να μείνετε έγκυος

Το πιθανότερο είναι να πιστεύετε πως όσο περισσότερο σεξ κάνετε, τόσο μεγαλύτερες είναι και οι πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος. Αυτό βέβαια μπορεί να ακούγεται διασκεδαστικό αλλά δεν είναι αλήθεια. Αν ένας άντρας με κανονικό αριθμό σπερματοζωαρίων εκσπερματώνει καθημερινά ή πολλές φορές μέσα στην ημέρα, αυτό μπορεί να μειώσει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων.

Μύθος 3ος: Μπορείτε να μείνετε έγκυος μόνο την 12η-14η ημέρα του κύκλου σας

Μπορεί να ακούγεται λογικό στη θεωρία, αλλά δεν έχουν όλες οι γυναίκες κύκλο 28 ημερών. Αν μάλιστα δεν έχετε σταθερό κύκλο, αλλά έχετε αποφασίσει να κάνετε ελεύθερο σεξ τη 14η και 15η ημέρα του κύκλου σας, τότε ενδεχομένως θα χάσετε τη γόνιμη μέρα σας . Το καλύτερο είναι λοιπόν να κάνετε ελεύθερο σεξ τέσσερις έως πέντε ημέρες πριν από την ωορρηξία. Για να ξέρετε όμως πότε έχετε ωορρηξία κρατήστε ένα ημερολόγιο περιόδου.

Exit mobile version