Τέσσερις συμβουλές για καλύτερο ύπνο στην εγκυμοσύνη

Ένα από τα πράγματα που δυσκολεύει αρκετά τις γυναίκες στην εγκυμοσύνη είναι ο ύπνος.

Πολλές έγκυες δυσκολεύονται να βρουν μια βολική στάση και να απολαύσουν τον ύπνο συνεχόμενα χωρίς να ξυπνήσουν. Δείτε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να έχετε έναν καλύτερο ύπνο. 

1. Ύπνος πλάγια και από την αριστερή πλευρά

Ο ύπνος ανάσκελα είναι δύσκολος και μπρούμυτα ακατόρθωτος, ιδιαίτερα στην προχωρημένη εγκυμοσύνη. Προτιμήστε να ξαπλώνετε από την αριστερή πλευρά γιατί έτσι μπορούν να φτάσουν πιο εύκολα στον πλακούντα περισσότερο αίμα και θρεπτικά συστατικά.

2. Φαρδιά ρούχα

Επιλέγετε να φοράτε όσο πιο άνετα ρούχα γίνεται. Τα πολύ φαρδιά ρούχα θα σας προσφέρουν την άνεση που θέλετε για να κοιμηθείτε.

3. Κατανάλωση ποτών και φαγητών

Μειώστε τα καφεϊνούχα ποτά  όπως αναψυκτικά, καφές ή τσάι όσο το δυνατόν περισσότερο, ιδιαίτερα το απόγευμα ή το βράδυ. Επιπλέον αποφύγετε να πίνετε πολλά υγρά ή να τρώτε μεγάλα γεύματα λίγες ώρες πριν πάτε για ύπνο.

4. Βάλτε πρόγραμμα

Η εγκυμοσύνη είναι ιδιαίτερη περίοδος για μια γυναίκα και αλλάζουν πολλές συνήθειες. Όσον αφορά τον ύπνο, προσπαθήστε να ακολουθήσετε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Πηγαίνετε δηλαδή συγκεκριμένη ώρα για ύπνο κάθε μέρα και να σηκώνεστε την ίδια ώρα την επόμενη.

Exit mobile version