Αναστάτωσε το Facebook επειδή θήλασε το μωρό της αδερφής της!

Μια μητέρα και θεία από την Αυστραλία αναστάτωσε το Facebook και προκάλεσε online διαμάχη αφότου δημοσίευσε μια φωτογραφία του εαυτού της να θηλάζει τον ανιψιό της.

Η Meg Nagle, σύμβουλος θηλασμού στο επάγγελμα και ιδρύτρια του blog The Milk Meg, δημοσίευσε τη φωτογραφία στον λογαριασμό της στο Facebook την περασμένη Τρίτη. Το post έλαβε περισσότερα από 300 σχόλια, κυρίως από άλλες μητέρες που συμφωνούσαν ή διαφωνούσαν με την κίνηση της να θηλάσει το μωρό μιας άλλη γυναίκας, ακόμα κι αν αυτή η άλλη γυναίκα είναι η αδερφή της!

Η Nagle είναι μητέρα τριών παιδιών και συνεχίζει να θηλάζει τον μικρότερο της γιο, ο οποίος είναι σχεδόν τεσσάρων ετών, τουλάχιστον μια φορά της ημέρα. Είπε ότι η απόφασή της να θηλάσει τον τεσσάρων μηνών ανιψιό της ήταν μια «έσχατη λύση», δεδομένου ότι είχε λίγο γάλα στο αριστερό στήθος.

Όπως η ίδια έγραψε, προχώρησε σε αυτή την κίνηση επειδή ο μικρός δεν ήθελε με τίποτα μα πιει γάλα από το μπιμπερό. «Έβλεπα πόσο κουρασμένος είναι και έτσι τον στρίμωξα στο στήθος μου και voila: είχε αποκοιμηθεί μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.». Κι ενώ η πλειοψηφία των γυναικών συμφωνούν με της απόφασή της, κάποιες άλλες διαφωνούν.

«Συγγνώμη…αλλά ο θηλασμός είναι ένας προσωπικός δεσμός μεταξύ μητέρας και παιδιού», έγραψε μια γυναίκα.

«Μόνο αν είναι επείγουσα κατάσταση, διαφορετικά δεν συμφωνώ με αυτή την τακτική.»

Μια άλλη γυναίκα είπε: «Νομίζω πώς είναι λάθος.»

Ένα ερώτημα που της τέθηκε είναι κατά πόσον η αδερφή της γνώριζε για την πράξη της και αν της είχε δώσει τη συγκατάθεση να θηλάσει τον γιο της. Η Nagle εξήγησε ότι είχε συζητήσει με την αδελφή της το θέμα και ότι εκείνη όχι απλώς δεν είχε πρόβλημα, αλλά ένιωθε πιο ασφαλής με αυτό, ειδικά από τότε που επέστρεψε στη δουλειά της. H Nagle μάλιστα υπερασπίστηκε την πρακτική του θηλασμού κατόπιν συνεννόησης, ως μία πρακτική που πρέπει να διαδοθεί ευρύτερα. «Αυτό (σ.σ.: αναφέρεται στον θηλασμό από τροφούς) συνέβαινε από παλιά. Και εξακολουθεί να συμβαίνει σε όλον τον κόσμο. Απλώς δεν το συζητάμε πια», κατέληξε.

Exit mobile version