Γιατί δημοσίευσε φωτογραφία που τη δείχνει να θηλάζει τον 3χρονο γιο της;

Στις μέρες μας δεν είναι λίγες οι μητέρες που δεν διστάζουν να αναρτήσουν φωτογραφίες δικές τους στα social media κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Μάλιστα την αρχή έκαναν αγαπημένες σταρ του Hollywood!

Τι γίνεται όμως όταν το παιδάκι είναι μεγαλύτερο και όχι μωρό;

Η φωτογράφος Jade Beall, η οποία συνεχίζει να θηλάζει τον τριών ετών γιο της, δεν βλέπει τον λόγο γιατί οι εικόνες αυτές προκαλούν αμηχανία.

«Οφείλω να ομολογήσω πώς έχω σταματήσει πια να θηλάζω δημόσια τον γιο μου» αναφέρει σε λεζάντα που συνοδεύει μια φωτογραφία της στο Facebook κατά τη διάρκεια του θηλασμού. «Νιώθω σαν να διαπράττω καμιά αξιόποινη πράξη ενώ το μόνο που κάνω είναι να ταΐζω τον γιο μου. Ακόμη όμως κι έτσι μπορώ να προωθήσω και να υποστηρίξω τον θηλασμό και τον φεμινισμό.» συμπληρώνει η ίδια.

Η Beall – γνωστή για τη δουλειά της σε φωτογραφίσεις τοκετών – δημοσίευσε τις παρακάτω φωτογραφίες σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένας διάλογος.

«Εάν αυτό σας προσβάλλει, κάντε μου ερωτήσεις αντί να με κατηγορείτε» αναφέρει χαρακτηριστικά. «Ας πάρουμε διδάγματα ο ένας από τον άλλον. Ας σταματήσουμε να φοβόμαστε τις διαφορές μας και ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε ο ένας τον άλλον.»

Και η αρνητική κριτική είναι ασφαλώς στο πρόγραμμα. Παρά το γεγονός ότι η φωτογραφία συγκέντρωσε σχεδόν 10.000 likes στο Facebook, αρκετοί ήταν εκείνοι που θεώρησαν εγωιστική την συμπεριφορά της μητέρας. Κάποιοι μάλιστα άφησαν να εννοηθεί ότι θα πρέπει να γίνει καταγγελία στις αρχές για «σεξουαλική κακοποίηση!»

Παρόλ’ αυτά η Beall απαντάει περήφανα στους επικριτές της ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο, πέρα από τον θηλασμό που να την ηρεμεί περισσότερα. Προσπάθησε πολλές φορές να απογαλακτίσει τον γιο της αλλά αποφάσισε τελικά να θηλάσει όσο εκείνος το επιθυμεί.

Και για όσους υποστηρίζουν ότι ο θηλασμός σε μεγάλη ηλικία μπορεί να δημιουργήσει ψυχικά ζητήματα στο παιδί, έχει μια αρκετά εντυπωσιακή απάντηση: «Η μητέρα μου με θήλαζε μέχρι την ηλικία των 5 και θα ήμουν πολύ περήφανη αν την δεκαετία του ’80 υπήρχαν social media και μοιραζόταν μια φωτογραφία. Μεγάλωσα με ένα καταπληκτικό τρόπο και έμαθα να σέβομαι τις γυναίκες.»

 

Exit mobile version