Η διαφήμιση για τον δημόσιο θηλασμό που διχάζει!

Σάλο έχει προκαλέσει μια διαφημιστική καμπάνια στις ΗΠΑ η οποία δείχνει μαμάδες να θηλάζουν σε δημόσιες τουαλέτες.

Οι επικριτές της όμως δεν ξεσηκώθηκαν επειδή θεωρούν τις τουαλέτες ένα μέρος επικίνδυνο για τα μωρά λόγω των μικροβίων που μπορεί να μεταδώσουν αλλά επειδή θεωρούν ότι οι εικόνες προωθούν τη «δημόσια γύμνια» και επικροτούν την εγκυμοσύνη στην εφηβεία.

Ειδικότερα οι φοιτητές του πανεπιστημίου του North Texas, Κρίς Χάρο και Τζόναθαν Γουέσκε, σχεδίασαν μια εκστρατεία για την προστασία των μαμάδων που θηλάζουν δημόσια.

Η εκστρατεία, που ονομάζεται «Όταν η φύση σας καλεί» (When Nurture Calls) δείχνει τρεις διαφορετικές γυναίκες να θηλάζουν τα μωρά τους σε δημόσιες τουαλέτες. Κάθε εικόνα έχει και έναν διαφορετικό τίτλο: “Τραπέζι για δύο”, “Ιδιωτικό δείπνο”, “Καλή όρεξη”.

Ωστόσο, οι εικόνες αυτές ναι μεν είχαν και τους υποστηρικτές τους αλλά προκάλεσαν και αντιδράσεις όταν δημοσιεύτηκαν στην σελίδα Mama Bean Parenting στο Facebook κάνοντας λόγο για άσεμνες φωτογραφίες που προωθούν το σεξ.

Μία μάλιστα από τις εικονιζόμενες μητέρες της διαφήμισης, η 20χρονη Μόνικα Γιάνγκ απάντησε στους επικριτές της μέσα από την προσωπική της σελίδα στο Facebook: “ Τα περισσότερα σχόλια που δέχτηκα ήταν σεξουαλικού περιεχομένου. Οπότε ναι, θα ήταν υπέροχο να μην δέχομαι άσχημα σχόλια ενώ προσπαθώ να ταΐσω το παιδί μου. Τι σημασία έχει άλλωστε η ηλικία μου; Και οι έφηβες μητέρες θηλάζουν. Ελπίζουμε οι εικόνες αυτές να ενθαρρύνουν τις νεότερες μητέρες να θηλάσουν και μάλιστα να το κάνουν δημόσια χωρίς να ντρέπονται πια. Επιπλέον νομίζω ότι η έκφραση μου και τα χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν στις διαφημίσεις απεικονίζουν το πώς αισθάνομαι για το θηλασμό σε μια δημόσια τουαλέτα.”

Εσάς ποια είναι η γνώμη σας;

Exit mobile version