Όταν ο δημόσιος θηλασμός εμπνέει μια φωτογράφο μαμά…

Μια μαμά που θηλάζει στο μανάβικο, στο μετρό, σε ένα εστιατόριο. Αυτές οι σκηνές δεν θα έπρεπε να είναι τόσο σπάνιες ή τουλάχιστον αξιοσημείωτες.

Αλλά για κάποιο λόγο, ένα στίγμα εξακολουθεί να υπάρχει γύρω από την πράξη του θηλασμού στο κοινό. Και μέχρι να φύγει το στίγμα, η Leilani Rogers, φωτογράφος γεννήσεων στο Τέξας, φροντίζει να απαθανατίζει αυτές τις ήσυχες και ιδιαίτερες στιγμές μεταξύ μητέρας και βρέφους.

Έτσι από το 2013, ξεκίνησε το έργο της ευαισθητοποίησης του κοινού αναφορικά με τον δημόσιο θηλασμό. Μέσω της δύναμης της εικόνας προσπάθησε να κάνει γνωστά τα οφέλη του θηλασμού, να τονίσει τη σημασία της ψυχολογικής στήριξης προς τις μητέρες και να εξοικειώσει το κοινό με την ίδια τη πράξη.

«Αυτό που με ώθησε να ξεκινήσω αυτό το έργο ήταν η απροθυμία μου να θηλάσω μπροστά σε κόσμο», λέει χαρακτηριστικά. «Ήμουν αμήχανη και φοβόμουν τα βλέμματα. Έβλεπα γυναίκες που το έκαναν τόσο άνετα και ζήλευα αυτή την τόλμη και την ικανότητα», συμπληρώνει η ίδια.

Τώρα έχει παρακινήσει περισσότερους από 50 συναδέλφους της φωτογράφους να βγάζουν φωτογραφίες μητέρων που θηλάζουν τα παιδιά τους σε δημόσιους χώρους. Δείτε τις φωτογραφίες!

Στο σουπερμάρκετ

Στο εστιατόριο

Στο μουσείο

Στο βιβλιοπωλείο

Στο πάρκο

Στο κολυμβητήριο

Στη γκαλερί

Κατά τη διάρκεια ενός αγώνα ποδοσφαίρου στο γήπεδο

Στο αεροδρόμιο

Κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας

Στο ποτάμι

 

Exit mobile version