Πέντε πράγματα που μάλλον δεν ξέρετε για το θηλασμό

Το μητρικό γάλα είναι η καλύτερη τροφή για το μωρό σας και του προσφέρει όλα αυτά που χρειάζεται στα πρώτα στάδια της ζωής του.

Ο θηλασμός είναι φυσικά μια σημαντική, ιερή διαδικασία για άλλες γυναίκες ευκολότερη και για άλλες δυσκολότερη. Υπάρχουν βέβαια μερικές ιδιαίτερες και ενδιαφέρουσες αλήθειες που πιθανόν δεν ξέρετε για το θηλασμό. Δείτε πέντε από αυτές…

1. Ο θηλασμός βοηθά στην καλύτερη υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος της γυναίκας και μειώνει τις πιθανότητες για καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών.

2. Σύμφωνα με ερευνητές του School of Women’s and Infants’ Health οι μαμάδες των αγοριών παράγουν περισσότερο γάλα. Ο λόγος; Επειδή τα αγόρια τρώνε περισσότερο η γυναίκα αναγκάζεται να παράγει περισσότερο γάλα!

3. Δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ να «διαλύετεαι» το μητρικό γάλα σε νερό. Το μητρικό γάλα περιέχει ακριβώς ό,τι χρειάζεται το μωρό σας, ανά πάσα ώρα και στιγμή.

4. Το γάλα της κάθε μητέρας έχει την δική του χαρακτηριστική μυρωδιά και τα μωρά μπορούν να ξεχωρίσουν το γάλα της μάνας τους από αυτό κάποιας άλλης γυναίκας.

5. Όπως ανακάλυψαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Virginia, Ο θηλασμός μειώνει το Σύνδρομο του Αιφνίδιου Βρεφικού Θανάτου και το ιδανικό διάστημα είναι τουλάχιστον 6 μήνες.

Exit mobile version