Πώς είναι στην πραγματικότητα ο θηλασμός

Το «κίνημα» για τον δημόσιο θηλασμό εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο και συχνά αυτό γίνεται μέσω όμορφων αλλά επιτηδευμένων φωτογραφιών.

Η Suzie Blake, μια μητέρα Μελβούρνη δύο παιδιών, έθεσε ως στόχο να κάνει κάτι διαφορετικό όταν άρχισε να συνειδητοποιεί πώς οι φωτογραφίες θηλασμού που δημοσιεύονται στα social media μοιάζουν με εξώφυλλα περιοδικού.

Έκανε κάτι που κάνουν όλες οι μαμάδες. Φωτογράφισε τον εαυτό της κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Χωρίς όμως φωτισμό. Χωρίς φλας. Χωρίς μακιγιάζ. Χωρίς φαντασμαγορικό σκηνικό πίσω. Αλλά έτσι όπως είναι πραγματικά. Πραγματικές και αληθινές στιγμές.

Και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Αυτό που ξεκίνησε ως μια αυτοπροσωπογραφία η Suzie, είχε ως αποτέλεσμα κι άλλες μητέρες να θέλουν να συμμετέχουν!

«Η ανταπόκριση ήταν απίστευτη», λέει. «Πάρα πολλές γυναίκες αφιέρωσαν χρόνο για να μου πουν πόσο ανακουφισμένες αισθάνονται που βλέπουν αληθινές φωτογραφίες γυναικών να θηλάζουν!», συμπληρώνει η ίδια.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται εκστρατεία υπέρ του δημόσιου θηλασμού και του θηλασμό γενικότερα. Οι selfies κατά τη διάρκεια του θηλασμού ή αλλιώς «brelfies» ήταν από τις τελευταίες τάσεις των celebrities για να υποστηρίξουν την Παγκόσμια Ημέρα Θηλασμού.

Ωστόσο, αυτό που κάνει το έργο της Suzie μοναδικό είναι ότι οι φωτογραφίες είναι τόσο αληθινές! Δεν υπάρχει καμιά στημένη φωτογραφία. Οι μητέρες φωτογραφήθηκαν στο κρεβάτι, στο πάρκο, σε καφετέριες, στην κουζίνα, στο πάτωμα του σαλονιού, στο σαλόνι.

Τα παιδιά βρίσκονταν στο παρασκήνιο. Τα παιχνίδια ήταν συγκεντρωμένα στις γωνίες του δωματίου. Οι άνθρωποι συνέχιζαν να παίζουν στο πάρκο. Ο κόσμος συνέχισε να κινείται, ακόμη κι αν η στιγμή του θηλασμού απαθανατίστηκε σε φωτογραφία.

Οι μητέρες είναι όμορφες με τον τρόπο τους. Μερικές φαίνονται κουρασμένες. Μερικές φαίνονται απογοητευμένες. Μερικές φαίνονται ήρεμες. Αλλά όλες πραγματικά έχουν μια απίστευτη ομορφιά που λάμπει μέσα από τον φακό και τραβά την προσοχή μας.

Μία από τις μαμάδες που φωτογραφήθηκαν, αποκαλύπτει «Αυτό που μερικοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν είναι ότι με τον δημόσιο θηλασμό οι μαμάδες, δεν θέλουν να τραβήξουν την προσοχή πάνω τους. Θέλουν απλά να ταΐσουν το μικρό τους πλασματάκι , χωρίς κανείς να τις κοιτάει.»

Η Suzie εξηγεί πώς ήθελε να δείξει ότι ο θηλασμός δεν είναι κανένα λαμπερό θέαμα.

Η αλήθεια είναι ότι ο θηλασμός είναι πάρα πολύ δύσκολος και καθόλου λαμπερός. Αλλά είναι αληθινός. Και το πιο σημαντικό, είναι μια εντελώς φυσιολογική πράξη μητρότητας.

Exit mobile version