«Πράσινο φώς» στις φωτογραφίες θηλασμού έδωσε το Facebook

Μπορεί να θηλάσει μία μητέρα το μωρό της σε δημόσιο χώρο ή όχι;

Για κάποιους η εικόνα ενός θηλάζοντος μωρού θεωρείται πρόστυχοι ενώ κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι ο δημόσιος θηλασμός δεν πρέπει πλέον να αποτελεί ταμπού. Κι ενώ η διαμάχη μαίνεται, το Facebook τουλάχιστον έχει πάρει θέση.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η οποία προστέθηκε στο Κέντρο Βοήθειας του Facebook στην ερώτηση: «Επιτρέπεται να δημοσιεύονται στο Facebook φωτογραφίες με μητέρες που θηλάζουν μωρά; Ναι. Θεωρούμε το θηλασμό κάτι απολύτως φυσικό και όμορφο. Έτσι, αναγνωρίζουμε ότι είναι σημαντικό για τις μητέρες να μοιράζονται αυτήν την εμπειρία τους στο Facebook. Στην πλειονότητά τους, αυτές οι φωτογραφίες συμβαδίζουν με τις πολιτικές μας. Λάβετε υπόψη ότι για τις φωτογραφίες που εξετάζουμε, ειδοποιούμαστε σχεδόν αποκλειστικά από άλλα μέλη του Facebook που παραπονιούνται για την κοινοποίησή τους στο Facebook.

Εκπρόσωπος του Facebook επιβεβαίωσε την είδηση τονίζοντας ωστόσο πως οι φωτογραφίες που θα απεικονίζουν γυναίκες να θηλάζουν θα πρέπει να είναι πολύ προσεχτικές και να μην ξεπερνούν τα όρια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, η πολιτική επεκτάθηκε και στις φωτογραφίες γυναικών με μαστεκτομή οι οποίες επίσης λαμβάνονταν υπόψιν ως ακατάλληλες.

Exit mobile version