Θηλασμός: 5 τροφές που αυξάνουν την παραγωγή γάλακτος

Όλες οι νέες μανούλες που θηλάζουν έχουν ανησυχίες. Είναι το γάλα μου αρκετό και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά για το μωρό μου; Κι αν δεν χορταίνει αρκετά;

Υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που θα με βοηθήσουν να έχω περισσότερο γάλα; Να ξέρετε ότι όσον αφορά το θηλασμό το μωρό σας είναι εκείνο που μπορεί να βοηθήσει αρκετά και αυτό διότι όσο το βρέφος τρέφεται με μητρικό γάλα, τόσο αυτό συνεχίζει να παράγεται. Πρόκειται λοιπόν για μια διαδικασία που στηρίζεται στην προσφορά και τη ζήτηση. Καλό θα είναι επίσης να προσέξετε τη διατροφή σας συμπεριλαμβάνοντας στο διατροφολόγιό σας τις παρακάτω τροφές.

Βρώμη

Μπορεί να σας το έχει πει και η μαμά σας ότι η βρώμη αυξάνει την παραγωγή του γάλακτος. Εκτός από αυτό όμως οι σαπωνίνες, μια ομάδα ενώσεων που βρίσκονται στη βρώμη, έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και ισχυροποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα. Έτσι, προσθέστε σε ένα μπολ λίγο πλιγούρι βρώμης για πρωινό ή ψήστε μερικά μπισκότα βρώμης και απολαύστε τα!

Μαγιά Μπύρας

Θα έχετε σίγουρα ακούσει ότι πίνοντας ένα ποτηράκι μπύρα μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε το γάλα σας. Φαίνεται λοιπόν ότι υπάρχει κάποια βάση αφού η μαγιά μπύρας περιέχει φυτοοιστρογόνα, πρωτεΐνες και σίδηρο τα οποία διεγείρουν την παραγωγή γάλακτος.

Σουσάμι

Με υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, το σουσάμι είναι ένας από τους καλύτερους σπόρους για την αύξηση της παραγωγής γάλακτος. Ένα φλιτζάνι σουσάμι μάλιστα περιέχει τη διπλή ποσότητα ασβεστίου από αυτήν που περιέχεται σε ένα φλιτζάνι γάλα. Δοκιμάστε το ταχίνι ή συνοδέψτε το με κράκερς.

Μάραθος

Είτε ως λαχανικό ή είτε ως σπόρος, ο μάραθος συστήνεται στις γυναίκες που θηλάζουν. Βέβαια εδώ πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές αφού η υπερκατανάλωση του μπορεί να έχει και τα αντίθετα αποτελέσματα και να μειωθεί η ποσότητα γάλακτος. Το καλό είναι ότι βελτιώνει την διαδικασία πέψης και μειώνει τα αέρια. Πίνοντας τσάι μάραθου μπορεί ακόμα και να βοηθήσει το μωράκι σας με τους κολικούς.

Ξηροί καρποί

Με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και τα απαραίτητα λιπαρά οξέα, τα καρύδια είναι η ιδανική επιλογή. Τα αμινοξέα που βρίσκονται στα καρύδια σε συνδυασμό με τη σεροτονίνη, έχουν απίστευτα θετική επίδραση στη γαλουχία. Άλλη μια καλή επιλογή είναι και τα αμύγδαλα, ίσως και κάποια αμυγδαλωτά, αν έχετε αδυναμία στα γλυκά.  

 Πηγή: bellybelly.com

Exit mobile version