Το μωρό μου με δαγκώνει κατά το θηλασμό. Τι να κάνω;

Αν θηλάζετε και το μωράκι σας έχει αρχίσει να δαγκώνει, το σίγουρο είναι ότι πονάτε πολύ!

Συνήθως μάλιστα όταν τα μωρά αρχίζουν το δάγκωμα, μερικές μητέρες απογοητεύονται και σταματούν το θηλασμό. Άλλες πάλι χαμογελούν και υποφέρουν τον πόνο. Ούτε όμως αυτή είναι η λύση.

Το καλύτερο είναι να καταλάβετε γιατί το μωρό σας δαγκώνει και να εφαρμόσετε κάποιες συμβουλές για να ξεπεραστεί το πρόβλημα.

Σύμφωνα με την Almarine Clark-Meagher, πιστοποιημένη σύμβουλος θηλασμού στο Harvard Medical Vanguard Associates τα μωρά μπορούν να δαγκώσουν το στήθος για διάφορους λόγους. Μπορεί να δαγκώνει επειδή δεν του φτάνει το γάλα ή εξαιτίας του πόνου της οδοντοφυΐας που προκαλεί δυσφορία. Το μωρό σας μπορεί επίσης να δαγκώνει μόνο και μόνο για να σας αποσπάσει την προσοχή κατά τον θηλασμό.

Τα καλά νέα; Το γεγονός ότι το μωρό σας δαγκώνει δεν σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να σταματήσετε το θηλασμό. Αντιθέτως μπορεί αυτό να αντιμετωπιστεί και μάλιστα εύκολα.

Τι μπορώ να κάνω;

Θα μπορούσατε να του δώσετε ένα κρύο κρίκο οδοντοφυΐας για να το μασήσει πριν ή μετά τον θηλασμό. Για να το ανακουφίσετε  όταν βγάζει δόντια μπορείτε να του δώσετε ακόμα και μια κρύα πετσέτα. Σε καμιά περίπτωση πάντως μη φωνάξετε ή ουρλιάξετε γιατί μπορείτε πολύ εύκολα να το τρομάξετε έτσι και να μη θέλει να ξαναθηλάσει. Η έντονη λοιπόν αντίδρασή σας μπορεί να το σοκάρει. Μπορείτε επίσης προς το τέλος του θηλασμού, αν δείτε το μωρό να σφίγγει το σαγόνι του να βγάλετε το στήθος σας από το στόμα του ή να δείξετε την ενόχληση σας κοιτώντας το σταθερά στα μάτια και λέγοντας «Όχι, η μαμά πονάει» ή «Ωχ» διατηρώντας όμως τη ψυχραιμία σας. Σε καμία περίπτωση πάντως, ειδικά αν το μωρό σας είναι μεγαλύτερο από 6 μηνών μην το πιέσετε να θηλάσει.

Να ξέρετε ότι χρειάζεται επιμονή από μέρους σας, υπομονή και παρατηρητικότητα. Το πιθανότερο είναι να «δοκιμάζει» τα δοντάκια του και τα ούλα του πάνω στο στήθος σας και να το ξεπεράσει.

Πηγή: cafemom.com

Exit mobile version