3 κόλπα για να προετοιμάσετε τα παιδιά για την αλλαγή της ώρας

Η θερινή ώρα επηρεάζει τους πάντες δεδομένου ότι τα ρολόγια μας μετακινούνται μια ώρα μπροστά και ναι μεν μεγαλώνει η μέρα αλλά χάνουμε μια ώρα ύπνου – και τα παιδιά ενδεχομένως επηρεάζονται περισσότερο από αυτή την αλλαγή.

Δημιουργώντας μια ρουτίνα ύπνου είναι ζωτικής σημασίας για τους γονείς και τα παιδιά. Για να μην χαλάσετε λοιπόν τη ρουτίνα σας και βγείτε εκτός προγράμματος σας, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές.

Βάζετε τα παιδιά για ύπνο λίγα λεπτά νωρίτερα κάθε μέρα, ώστε να τα προετοιμάσετε

Όταν αλλάζει η ώρα, το εσωτερικό μας ρολόι προσαρμόζεται, απλά θέλει λίγες ημέρες. Βάζοντας τα παιδιά για ύπνο 10 – 15 λεπτά νωρίτερα κάθε μέρα, θα βοηθήσετε το σώμα τους να προσαρμοστεί πιο ομαλά. Εάν δεν θέλετε να γκρινιάζουν το πρωινό της Δευτέρας μετά την αλλαγή της ώρας, ξεκινήστε την προετοιμασία από τώρα, ώστε η διαφορά να μη φανεί.

Κρατήστε το δωμάτιο του παιδιού σκοτεινό, άνετο και χωρίς τεχνολογία

Αυτό είναι σημαντικό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αλλά κυρίως τα βράδια που προηγούνται πριν από την αλλαγή της ώρας. Για να βεβαιωθείτε ότι το παιδί όχι μόνο θα ξαπλώσει αλλά και θα κοιμηθεί νωρίτερα, φτιάξτε του ένα ιδανικό περιβάλλον ύπνου.

Το δωμάτιο πρέπει να είναι δροσερό, το κρεβάτι άνετο, οι κουρτίνες τραβηγμένες για να μην υπάρχουν σκιές στους τοίχους και εάν το παιδί είναι εξοικειωμένο με την τεχνολογία, να μην υπάρχει κανένα gadget στο δωμάτιο. Είναι γεγονός άλλωστε ότι οι οθόνες που εκπέμπουν φως ενεργοποιούν το μυαλό και παρεμβαίνουν στη φυσική λειτουργία του ύπνου.

Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά θα έχουν ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου που θα γίνει και η αλλαγή της ώρας, φροντίστε να είναι γεμάτο με δραστηριότητες ώστε τα παιδιά να κουραστούν αρκετά και να πέσουν έτσι κι αλλιώς νωρίτερα για ύπνο.

Exit mobile version