Οι πέντε πιο επικίνδυνες τροφές για το μωρό

Μία από τις βασικές έννοιες των γονιών είναι τι θα φάει το μωρό τους και οι κίνδυνοι που μπορεί να ελλοχεύουν σε κάθε τροφή.

Πράγματι υπάρχουν περιστατικά που ευθύνονται περισσότερο για περιστατικά πνιγμού και οι γονείς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Δείτε πέντε από τις πιο επικίνδυνες τροφές για παιδιά κάτω των 4 ετών…

1. Μαλακές καραμέλες
Τα περισσότερα παιδιά τις λατρεύουν και τους αρέσουν γιατί είναι σαν τσίχλες όμως είναι πολύ επικίνδυνες καθώς μπορεί να κολλήσουν στο λαιμό. Εκτός αυτού βέβαια έχουν και μεγάλες ποσότητες ζάχαρης.

2. Σταφύλια
Είναι ένα από τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού αλλά πολύ επικίνδυνο για μωρά και μικρά παιδιά καθώς έχουν το τέλειο μέγεθος για να κολλήσουν στο λαιμό τους. Προτιμήστε άλλα φρούτα περισσότερο ακίνδυνα.

3. Μήλα
Όπως τα σταφύλια, έτσι και τα μήλα δεν είναι ασφαλή για τα πολύ μικρά παιδιά. Μπορεί να προκαλέσουν πνιγμό γιατί είναι δύσκολο για ένα μωρό να τα επεξεργαστεί.

4. Ξηροί Καρποί
Το σίγουρο είναι ότι φαντάζεστε το λόγο καθώς οι ξηροί καρποί αποτελούν νούμερο ένα κίνδυνο πνιγμού για τα μωρά και τα μικρά παιδιά.

5. Ωμά καρότα
Όπως και τα μήλα, τα ωμά καρότα είναι μια τροφή που είναι δύσκολο να την επεξεργαστούν τα μικρά παιδιά. Αν θέλετε να τα δώσετε στο παιδί σας προτιμήστε να τα βράσετε.

Exit mobile version