Η μητρότητα μέσα από 6 χιουμοριστικές φωτογραφίες

Η φωτογράφος Anna Angenend από το Τέξας μεγαλώνει ένα μικρό παιδί στο σπίτι.

«Δεν ξέρω αν κάνω όλα τα πράγματα σωστά με την κόρη μου. Είναι φυσιολογικό να αισθάνομαι ότι καταρρέω στο μανάβικο ή να έχω ένα σπίτι που τον περισσότερο καιρό είναι ένα χάος;» αναρωτιέται.

Σας θυμίζει κάτι;

Για την Angenend, τα ερωτήματα αυτά πλήθαιναν ενώ παρακολουθούσε τις φωτογραφιές που ανέβαζαν οι φίλες της στο Facebook βγάζοντας προς τα έξω την εικόνα της «τελείας μαμάς» και της απόλυτης οικογενειακής ευτυχίας.

Έχοντας υπάρξει για χρόνια νταντά, πριν αποκτήσει δικό της παιδί, ήξερε ότι οι φωτογραφίες αυτές μπορεί να είναι χαριτωμένες σίγουρα όχι όμως ρεαλιστικές. «Είναι το απόλυτο χάος και μια συναισθηματική περιπέτεια”, λέει η ίδια. Εξωτερίκευσε λοιπόν τη δημιουργικότητα της και τα συναισθήματα με μια σειρά από 6 χιουμοριστικές φωτογραφίες που δείχνουν τι είναι πραγματικά η μητρότητα.

«Ελπίζω κάποιες μαμάδες να γελάσουν πραγματικά με την καρδιά τους και να καταλάβουν ότι δεν είναι μόνες!»

Επιστροφή από το Σχολείο

Ακόμα κι αν σχολάσαμε οι χειροτεχνίες δεν σταματούν ποτέ. Ξοδεύουμε μόλις 2 λεπτά για να τα κάνουμε όλα χάλια και στη συνέχεια ξοδεύουμε τουλάχιστον 20 λεπτά για να επαναφέρουμε την τάξη!

«Μπορώ και μόνη μου μαμά!»

Θέλω να ενθαρρύνω την ανεξαρτησία της κόρης μου αλλά υπάρχει μια λεπτή γραμμή. Υπάρχουν φορές που πραγματικά ακροβατεί στην κουζίνα. Θέλει να κάνει τα πάντα μόνη της και καταλήγουμε να βλέπουμε αυγά να στάζουν στον πάγκο της κουζίνας και το αλεύρι υπάρχει παντού!»

Ηρεμία και γαλήνη

“Αυτή είναι η αγαπημένη μου φωτογραφία. Ποτέ δεν τα έχω καταφέρει να κάνω γιόγκα αλλά εύχομαι να μπορούσα!”

Παιχνίδι στην άμμο

Τις φορές που παίζουμε με την κόρη μου με την άμμο καταλήγουμε με άμμο στα μαλλιά μας! Ιδανικά χρειαζόμαστε μια ηλεκτρική σκούπα για να καθαρίσουμε τα κεφάλια μας αλλά δυστυχώς αυτό δεν αποτελεί επιλογή!

Παίρνουμε το καπελάκι μας και φεύγουμε!

Ενθαρρύνω την κόρη μου να φοράει συνέχεια καπέλο και έχουμε φτάσει στο σημείο να φοράμε καπέλο σε οτιδήποτε και να κάνουμε. Ακόμα κι όταν παίζουμε τις «Κυρίες με το τσάι!»

Το καλύτερο είναι το ντύσιμο!

Είναι πολύ συγκεκριμένα τα ρούχα που της αρέσουν να φοράει. Γι’ αυτό και προσπαθώ να την αφήσω να ξεχωρίζει μόνη της τα ρούχα. Όπως καταλαβαίνετε υπάρχουν μέρες που επικρατεί το απόλυτο χάος!

Exit mobile version