Πώς είναι το παιδάκι Δίδυμος

Το σύμβολο για τον Δίδυμο, το τρίτο ζώδιο στη σειρά του ζωδιακού κύκλου είναι δυο κάθετες γραμμές που συνδέονται στην κορυφή και στη βάση τους, θυμίζοντας τη λατινική γραφή του αριθμού 2.

Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει τα δυο βασικά αστέρια του αστερισμού των Διδύμων, τον Κάστορα και τον Πολυδεύκη. Κυρίαρχος πλανήτης τους είναι ο Ερμής. Αν λοιπόν το παιδάκι σας γεννήθηκε μεταξύ 21 Μαΐου και 21 Ιουνίου, τότε έχετε ένα διδυμάκι!

Ο νέος «Αϊνστάιν» του ζωδιακού κύκλου

Το να είστε γονείς ενός μωρού που ανήκει στο ζώδιο των Διδύμων είναι μεγάλη ευθύνη και μερικές φορές θα αισθανθείτε ότι έχετε πραγματικά δίδυμα μωρά αφού το παιδάκι σας παρουσιάζει κατά καιρούς διαφορετικές συμπεριφορές!

Πρόκειται όμως για ένα μωρό πραγματική «ιδιοφυΐα». Οι  Δίδυμοι είναι ζώδιο του αέρα και χρησιμοποιούν κυρίως τη λογική τους. Λένε μάλιστα ότι τα διδυμάκια είναι τα πιο έξυπνα παιδάκια από όλα του ζωδιακού κύκλου και πραγματικά «διψάνε» να μάθουν καινούργια πράγματα. Είναι αρκετά ζωηρά παιδάκια και βρίσκονται σε συνεχή διέγερση. Είναι πιθανό να μιλήσουν αρκετά νωρίς και εκδηλώνουν μεγάλη αγάπη στη γλώσσα, οπότε βεβαιωθείτε ότι η ζωή τους είναι «πλούσια» σε βιβλιογραφία. Τους αρέσει πολύ να τους διαβάζετε παραμυθάκια και να απαντάτε σε όλες τις ερωτήσεις τους (που είναι πολλές), να παρατηρούν φωτογραφίες και να μαθαίνουν καινούργιες λέξεις. Καμιά φορά μάλιστα επινοούν και δίκες τους λέξεις!

Έχουν απίστευτα περίεργη φύση

Είναι εύκολο να ξεχωρίσετε ένα διδυμάκι από μια ομάδα παιδιών εξαιτίας της περιέργειάς τους. Για οτιδήποτε τους συναρπάζει θα έχουν να σας κάνουν και μια ερώτηση. Το χειρότερο όμως που μπορείτε να τους κάνετε είναι να «καταπνίξετε» την περιέργειά τους οπότε πρέπει να απαντάτε με υπομονή στις ερωτήσεις τους ακόμα και μετά από μια κουραστική ημέρα. Τα διδυμάκια είναι σαν τα «σφουγγάρια» και απορροφούν όλες τις πληροφορίες του περιβάλλοντός τους. Ως γονέας λοιπόν προσπαθήστε να αξιοποιήσετε αυτή την δίψα τους για γνώση και να τα προτρέψετε να ασχοληθούν με την επιστήμη, τη μουσική και τον αθλητισμό. Μην ξεχνάτε επίσης να τα ρωτάτε τι καινούργιο έμαθαν στο σχολείο αφού έχουν μεγάλες επικοινωνιακές δεξιότητες και λατρεύουν τις συζητήσεις.

Λατρεύουν το δράμα

Τα διδυμάκια θα σας διασκεδάσουν με τις δραματικές ιστορίες τους και τις αστείες ενέργειες. Πολλοί δίδυμοι μεγαλώνοντας ακολουθούν το επάγγελμα του ηθοποιού και είναι απόλυτα ικανοί στις μιμήσεις. Συνήθως μαθαίνουν να επικοινωνούν πιο γρήγορα από τα άλλα παιδιά για να μπορούν να μοιράζονται τις ιδέες τους και επιδιώκουν τη γνώση. Ωστόσο μερικές φορές θα χρειαστεί να χαλιναγωγήσετε τη πλούσια φαντασία που διαθέτουν και να βάλετε όρια.

Ιδιαίτερα ανυπόμονοι

Συνήθως τα παιδιά που ανήκουν στο ζώδιο των Διδύμων αισθάνονται μια ανωτερότητα συγκριτικά με τους υπολοίπους εξαιτίας αυτής της τεράστιας γνώσης που έχει το μυαλό τους. Όταν όμως διαπιστώνουν ότι τα άλλα παιδιά δεν μπορούν να συμβαδίσουν με εκείνα, είτε στη φαντασία είτε στη γνώση, απογοητεύονται, γίνονται ανυπόμονοι και απορρίπτουν έτσι τους ανθρώπους που βρίσκονται τριγύρω τους. Η τάση τους αυτή γίνεται ακόμα πιο εμφανής μεγαλώνοντας. Για παράδειγμα ένα μωρό διδυμάκι μπορεί να μη προσπαθήσει να μάθει να μπουσουλάει αλλά να θέλει κατευθείαν να περπατήσει. Εδώ εσείς ως γονείς οφείλετε να τους μάθετε ότι αντί να εκνευρίζονται που οι άλλοι δεν συμβαδίζουν με τους ρυθμούς τους να κάνουν μια προσπάθεια να επικοινωνήσουν πιο αργά και μεθοδικά. Βοηθήστε το παιδί σας να καταλάβει ότι υπάρχει ένας «πλούτος πληροφοριών» και αξίζει ο κόπος να περιμένουν υπομονετικά.

Ποια είναι τα κύρια προβλήματα;

Τα κύρια προβλήματά ενός Διδύμου είναι λοιπόν: η έλλειψη υπομονής και το γεγονός ότι πολύ εύκολα μπορούν να επηρεαστούν από τους άλλους. Καθώς μεγαλώνει το παιδάκι σας και θα γνωρίζετε τους φίλους του θα διαπιστώσετε ότι θα είναι πάρα πολλοί και κάθε μέρα διαφορετικοί. Δεν θα πρέπει όμως να ανησυχήσετε γι΄αυτό γιατί όπως είπαμε το παιδάκι δίδυμος είναι από τα πιο έξυπνα παιδιά του ζωδιακού κύκλου και γι΄αυτό θα θέλει να εντυπωσιάζει τους πάντες με τις διάφορες πτυχές του εαυτού του, τη φωτεινότητα και την ευγλωττία του.  

Exit mobile version