Πώς είναι το παιδάκι Ιχθύς

Αν το μωράκι σας γεννήθηκε μεταξύ 20 Φεβρουαρίου και 20 Μαρτίου τότε ανήκει στο ζώδιο του Ιχθύ και είναι ένα μικρό ψαράκι!

Τα ψαράκια λοιπόν είναι εξαιρετικά ευαίσθητα παιδάκια, έξυπνα και στοργικά. Προτιμούν να ζούνε σε έναν φανταστικό κόσμο χωρίς χρονοδιαγράμματα και ρουτίνα. Τρώνε μόνο όταν πεινάνε, κοιμούνται όταν νυστάζουν και παίζουν όταν έχουν έμπνευση. Ο καλύτερος τρόπος να τα διδάξετε πειθαρχία στη ζωή τους είναι να το κάνετε με αγάπη καθώς είναι πολύ συναισθηματικά παιδάκια και θα αλλάξουν συμπεριφορά αν πληγωθούν από τους γονείς τους. Ο κόσμος των ενήλικων τους τρομάζει και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προτιμούν να καταφεύγουν στον δικό τους φανταστικό κόσμο. Για τον λόγο αυτό και προκειμένου να αποφύγετε την ανάπτυξη αυτής της έμφυτη απόδρασης είναι πολύ σημαντικό να τα στηρίζετε.

Οι Ιχθύες έχουν εξαιρετική διαίσθηση και μερικές φορές θα σας εκπλήξουν με τα όνειρα και τα οράματα, τα οποία, στη συνέχεια, μπορεί και να γίνουν πραγματικότητα.

Ένας καλός τρόπος να διασκεδάσετε τα παιδάκια που ανήκουν στο ζώδιο των Ιχθύων είναι να τα πηγαίνετε βόλτα κοντά στη φύση. Η ενέργεια τους ανανεώνεται όταν περπατούν στο πάρκο, παίζουν ή μένουν στην παραλία, ή απλά αν παίζουν στην αυλή του σπιτιού τους με τα έντομα! Είναι επίσης σημαντικό να τους επιτρέψετε να έχουν ένα κατοικίδιο όπως μια γάτα ή έναν σκύλο. Διαφορετικά, σε περίπτωση δηλαδή που δεν θα επιτρέψετε να υιοθετήσουν ένα ζωάκι θα δημιουργήσουν ένα κατοικίδιο με τη φαντασία τους. Τα ψαράκια έχουν επίσης μεγάλο ταλέντο στη μουσική, τον χορό, την ποίηση και τη ζωγραφική. Επειδή είναι τόσο ευαίσθητοι, οποιαδήποτε «αναποδιά» της ζωής τους πονάει αρκετά και βάζουν εύκολα τα κλάματα. Αντί να τους καταπιέζετε πάντως είναι καλύτερο να τα ενθαρρύνετε να εξωτερικεύουν τα συναισθήματα τους με το γράψιμο ή τη ζωγραφική.

Όσον αφορά το σχολείο, για ένα παιδάκι που ανήκει στο ζώδιο των Ιχθύων δεν θα είναι και πολύ εύκολο να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του σχολείου, αλλά αν νιώθει την αγάπη των δασκάλων του, αυτό θα τον βοηθήσει να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του.

Γενικότερα τα ψαράκια είναι πολύ στοργικά παιδάκια και μοιράζουν απλόχερα την αγάπη στους γύρω τους. Αγαπούν την ίδια τη ζωή και αισθάνονται συμπόνια για τα ανθρώπινα όντα. Οι γονείς καλό είναι να το καταλάβουν από νωρίς προκείμενου να μην πληγώσουν την ευαίσθητη προσωπικότητά τους.

Σαν έφηβοι θα είναι πολύ ρομαντικοί. Η πρώτη τους εμπειρία στην αγάπη θα είναι ζωτικής σημασίας και μπορεί μάλιστα να σηματοδοτήσει και τη μελλοντική συμπεριφορά τους. Εάν αυτή η εμπειρία δεν θα είναι καλή είναι πιθανόν να αναπτύξουν φόβους και ανασφάλειες. Γι’ αυτό οι γονείς δεν πρέπει να τους «πειράζουν» αστειευόμενοι αλλά να τους υποστηρίξουν καθώς είναι εύκολο να εξαπατηθούν. Όταν πληγώνονται προσπαθούν να δραπετεύσουν και κοιμούνται πολλές ώρες για να μη σκέφτονται. Οι γονείς δεν πρέπει να ανησυχούν γι’ αυτό γιατί τα ψαράκια το μόνο που χρειάζονται είναι πολλή αγάπη για να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα!  

Exit mobile version