Πώς είναι το παιδάκι Κριός

Ώστε έχετε ένα Κριαράκι μες στο σπίτι! Για το μόνο που μπορείτε να είστε σίγουρη είναι ότι η ζωή σας δεν θα είναι ποτέ ξανά βαρετή!

Το παιδάκι Κριός έχει ισχυρή προσωπικότητα, είναι αποφασιστικό, ζωηρό και πολύ στοργικό. Από τη στιγμή που θα γεννηθεί θα προσπαθήσει να έχει την προσοχή όλων στραμμένη πάνω του και η αλήθεια είναι ότι…βάζει τα κλάματα εάν δεν πάρει αυτό που θέλει, άρα μιλάμε για ένα κλαψιάρικό μωρό! Η μεγάλη ενέργεια που έχει το ωθεί σε δράση και αρχίζει να μιλά και να περπατά σε σχετικά μικρή ηλικία. Πολλές φορές σοκάρει τους γονείς του με τη φυσική δύναμη που έχει και κινείται σε καρέκλες ή πιάνει άλλα βαριά αντικείμενα με αποτέλεσμα να είναι επιρρεπή σε μικροατυχήματα.
Αυτό που ισχύει τόσο για τα αγόρια όσο και για τα κορίτσια είναι ότι έλκονται από οτιδήποτε είναι απαγορευμένο. Θα πρέπει λοιπόν να έχετε πάντα τα μάτια σας ανοιχτά γιατί το Κριαράκι είναι τόσο περίεργο και ανήσυχο που μπορεί να επιστρέψει πολλές φορές από το σχολείο με καρούμπαλα, μελανιές και μώλωπες.  Δεν μαθαίνει γρήγορα από την εμπειρία, αλλά έχει πάντα την καλή διάθεση και την πρόθεση να κάνει κάτι καλύτερο.

Λόγω της ζωτικότητας του δεν αρρωσταίνει πολύ συχνά ή αναρρώνει σχετικά γρήγορα. Είναι ένα πολύ τρυφερό παιδάκι που δίνει απλόχερα την αγάπη του αλλά και την αποζητά. Παράλληλα είναι ένα ονειροπόλο παιδί, πολύ συναισθηματικό με πλούσια φαντασία. Είναι περήφανο για τον εαυτό του και επιδιώκει τον θαυμασμό των άλλων. Χάνει εύκολα την ψυχραιμία του και καμιά φορά τρομάζει τους γύρω του αλλά αυτές οι εκρήξεις όσο εύκολα έρχονται τόσο γρήγορα εξαφανίζονται. Δεν είναι κακεντρεχής και είναι πάντα πρόθυμος να συγχωρήσει και να ξεχάσει. Είναι παιδάκι εχέμυθο και λέει πάντα την αλήθεια στους γονείς του προκειμένου να ενισχύσει την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του.

Το πρόβλημα με το παιδάκι που ανήκει στον αστερισμό των Κριών είναι ότι είναι λίγο τεμπέλικο στο σχολείο και δεν του αρέσει η επίπληξη ή η σύγκριση με τα αδέρφια του. Οπότε μην ακολουθήσετε αυτή την πολιτική. Η καλύτερη τακτική είναι να τον κάνετε να αισθανθεί ντροπή επειδή του αρέσει να ξεχωρίζει και να είναι ο ηγέτης μεταξύ των φίλων του. Τότε εκείνος θα ξανακάνει μια προσπάθεια αυτή τη φορά για να κερδίσει. Το παιδάκι Κριός μαθαίνει να υπακούει σε κανόνες από μικρή ηλικία προκειμένου να αποφευχθούν μεγάλα προβλήματα στο μέλλον.

Τα δώρα γενεθλίων του πρέπει να είναι πολύ καλά κρυμμένα μες στο σπίτι γιατί δεν κάθεται φρόνιμα και είναι εξαιρετικά ανυπόμονο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να περιμένει την κατάλληλη στιγμή. Είναι ένα παιδάκι γενναιόδωρο που μοιράζεται τα παιχνίδια του αλλά και σπάταλο, έτσι μην περιμένετε να μένουν για πολύ καιρό τα χρήματα στις τσέπες του. Αν του μιλάτε με επιτακτικό ύφος η πιθανότητα να κάνει αυτό που του ζητάτε είναι…μηδαμινή οπότε ζητήστε ότι θέλετε με χαμόγελο! Κρατήστε το απασχολημένο με δημιουργικές δραστηριότητες και μην ξεχνάτε να το επαινείτε!

Exit mobile version