Πώς είναι το παιδάκι Λέων

Εάν το παιδάκι σας γεννήθηκε μεταξύ 23 Ιουλίου και 23 Αυγούστου, έχετε ένα Λιονταράκι όνομα και πράγμα στο σπίτι!

Τα παιδάκια που ανήκουν στο ζώδιο του Λέοντα είναι πάντα χαρούμενα και πολύ παιχνιδιάρικα. Έχουν πολλά προσόντα και το γνωρίζουν! Θέλουν πάντα η προσοχή να είναι στραμμένη πάνω τους και τα καταφέρνουν ηθελημένα ή όχι. Τους αρέσει να αρέσουν και να αντιμετωπίζονται από το περιβάλλον τους με ευγένεια, σεβασμό και αξιοπρέπεια. Είναι πολύ περήφανα παιδάκια και μπορείτε εύκολα να πληγώσετε αυτή την υπερηφάνεια που τα διακρίνει με οποιαδήποτε αποδοκιμασία, παρατήρηση ή επίκριση. Τότε είναι που θα πεισμώνουν και θα παρακούσουν τους γονείς τους. Έχουν ισχυρό το αίσθημα της δικαιοσύνης μέσα τους και την τάση να ελέγχουν ακόμα και τους φίλους τους. Εννοείται βέβαια ότι δεν πρέπει ποτέ να τους κρίνετε όταν οι άλλοι είναι παρόντες αλλά μόνο στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις.

Από τη γέννησή του, το παιδάκι που ανήκει στον αστερισμό του Λέοντα έχει αρχοντιά και αξιοπρέπεια. Όλοι θα το αγαπάνε για τον εξωστρεφή χαρακτήρα του κάτι που θα εκμεταλλευθεί μεγαλώνοντας και θα θέλει να επωφεληθεί από αυτήν την κατάσταση, επιτρέποντας στους άλλους να κάνουν πράγματα για εκείνο, χωρίς το ίδιο να κουνάει…ούτε το μικρό του το δαχτυλάκι. Άρα μιλάμε για ένα παιδί με ισχυρό το αίσθημα του «Εγώ». Σε αυτήν την περίπτωση οι γονείς καλό είναι να ασκούν την «εξουσία» τους και να μην ικανοποιούν κάθε του επιθυμία για να μάθει να υπακούει, να προσπαθεί για να αποκτήσει κάτι που επιθυμεί και μη γίνει …ένα κακομαθημένο!  Πάντως η αλήθεια είναι όσο εγωισμό και να έχει το Λιονταράκι πάντα θα αντιμετωπίζει με σεβασμό και αγάπη τους γονείς και την οικογένειά του.  

Το μωράκι Λέων δεν θα λέγαμε ότι είναι ένα εύκολο και ήσυχο μωρό, αλλά γεμάτο ενέργεια που πάντα ψάχνει τους κινδύνους και τις προκλήσεις. Είναι ιδιαίτερα ταλαντούχο στον αθλητισμό και τις τέχνες. Αν και στην αρχή μπορεί να φαίνεται ντροπαλό, αυτό μπορεί να οφείλεται σε ένα χτύπημα της ματαιοδοξίας του, ίσως από έναν υπερβολικά κυρίαρχο γονέα, ή γιατί μπορεί να νιώθει ότι τα αδέλφια του λαμβάνουν πολύ μεγαλύτερη προσοχή από ό, τι εκείνο. Τα κορίτσια όσο είναι μικρά μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα θηλυκά άλλα όσο μεγαλώνουν εκδηλώνουν όλο και περισσότερο τη γυναίκεια τους πλευρά και γίνονται κοκέτες από τις λίγες!

Στο σχολείο οι εκπαιδευτικοί μπορεί να δυσκολευτούν με ένα παιδάκι Λέων κι αυτό επειδή δεν υπάρχει περίπτωση να αναγκάσεις ένα λιονταράκι να κάνει κάτι που δεν θέλει. Ο μόνος τρόπος να το πετύχουν είναι να αμφισβητήσουν την υπερηφάνεια και τη ματαιοδοξία τους, κάνοντας το να θέλει να αποδείξει ότι είναι καλύτερος από τους υπολοίπους αφού πάντα θέλει να διακρίνεται. Έχει ανάγκη από επαίνους για τα επιτεύγματά του και διαχυτικές επιδείξεις αγάπης. Τα θέλει όλα ή τίποτα!

Όσον αφορά τα οικονομικά του θέλει πάντα πολλά χρήματα, είναι αρκετά σπάταλο από μικρό και αγαπάει τα ακριβά πράγματα. Ζει με πάθος και μερικές φορές απολαμβάνει το παιχνίδι δράσης του. Φίλοι και εραστές (θα έχει πολλούς) θα βιώσουν δραματικές καταστάσεις μαζί του με στιγμές έκστασης και πολλές ραγισμένες καρδιές! Είναι πολύ κοινωνικά παιδιά με μεγάλη αγάπη για τα ταξίδια. Θέλει και αγαπά τα μέρη. Θέλει όμως πάντα την ελευθερία του και αν δε του τη δίνετε, θα την πάρει έτσι κι αλλιώς με δική του πρωτοβουλία.

Τέλος στα επαγγελματικά του το παιδάκι Λέων γεννήθηκε για να… προεδρεύει! Δεν είναι εύκολο να το δαμάσετε, μερικές φορές μάλιστα φαίνεται να είναι αδύνατο. Για να τα καταφέρετε όμως είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε ήπια και σταθερή πειθαρχία. Η αγάπη και η τρυφερότητα είναι τα μαγικά κλειδιά για να ανοίξει την καρδιά του. Οι γονείς πρέπει να θυμούνται ότι, αν και φαίνεται να είναι ένα πολύ δυναμικό παιδάκι, στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο ισχυρό όσο φαίνεται. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να το αγκαλιάζετε και να του δίνετε ένα φιλάκι κάθε βράδυ πριν πάει για ύπνο.

Exit mobile version