Πώς είναι το παιδάκι Παρθένος

Το παιδάκι που ανήκει στο ζώδιο της Παρθένου είναι ήσυχο και ντροπαλό.

Σαν μωράκι είναι πολύ αδύνατο και επιλεκτικό με το φαγητό του. Μάλιστα οι γονείς επειδή δεν ξέρουν τι ακριβώς θέλει, προκειμένου να το ευχαριστήσουν συνήθως του δίνουν να φάει ό,τι ζητήσει. Καθώς μεγαλώνει αρχίζει να δείξει την ευφυΐα του και την ικανότητά του να ξεχωρίζει την λεπτομέρεια. Είναι ένα πολύ καθαρό παιδάκι που μαζεύει και τακτοποιεί τα παιχνίδια του χωρίς να του το ζητήσουν οι γονείς του. Όταν υπάρχουν επισκέπτες στο σπίτι είναι πολύ ντροπαλό. Σε περίπτωση μάλιστα που δεν τους γνωρίζει δεν μιλάει καθόλου ή κρύβεται σε διάφορα σημεία του σπιτιού ή απλά στέκεται ακίνητο. Μόλις όμως αρχίσει να αισθάνεται πιο άνετα, απελευθερώνεται!

Το παιδάκι Παρθένος έχει μια σύνθετη προσωπικότητα και είναι τόσο ευαίσθητο, που πληγώνεται πολύ εύκολα. Κάθε πρόκληση, κριτική ή κοροϊδία το πληγώνει αμέσως. Συχνά νιώθει ανασφαλής ή κατωτερότητα. Οι γονείς του θα πρέπει να τον βοηθήσουν πολύ προκειμένου να αναπτύξει την αυτοεκτίμησή του από την αρχή, αποδεικνύοντας την αγάπη και την υποστήριξή τους επανειλημμένα. Ένας έπαινος συχνά δεν είναι αρκετός, γιατί μπορεί να μην το πάρει στα σοβαρά. Έχει πάντως μια ιδιαίτερη σχέση με τη μαμά του, πολύ φιλική και βοηθάει πάντα με τις δουλείες του σπιτιού.

Στο σχολείο ένας Παρθένος σίγουρα είναι από τους καλύτερους μαθητές και το αγαπημένο παιδάκι του δασκάλου, λόγω της αφοσίωσης και της πειθαρχίας. Μερικές φορές μάλιστα μπορεί να διορθώνει και το δάσκαλο. Αναμφισβήτητα είναι τελειομανής. Έχει ένα πολύ περίεργο μυαλό και από μωρό έχει λατρεία στα εκπαιδευτικά παιχνίδια. Σε περίπτωση που δεν πάρει πολύ καλή εκπαίδευση, μεγαλώνοντας μπορεί να αναπτύξει πολλά προβλήματα επειδή θα είναι δυσαρεστημένο, ντροπαλό ή εσωστρεφές και έχει συναισθήματα κατωτερότητας. Είναι σταθερό στις απόψεις του και στις συνήθειες του ενώ συχνά βγάζει μια αντιδραστικότητα για τους αδερφούς και τις αδερφές του, όταν θέλουν να του καταστρέψουν τον τακτοποιημένο κόσμο του.

Όσον αφορά τον συναισθηματικό του κόσμο, είναι πολύ περίπλοκος και δεν θα αφήνει κανέναν να γνωρίζει τι συμβαίνει στον εσωτερικό του κόσμο. Στην εφηβεία, γίνεται ακόμα πιο ευαίσθητος, οπότε οι γονείς του θα πρέπει να του δίνουν πολλή αγάπη. Ένας καλός τρόπος για να βελτιωθεί η συναισθηματική του ζωή στο μέλλον είναι να τον διδάξετε τα αφήνει τα συναισθήματά του ελεύθερα. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να του μιλήσετε για το σεξ. Δεν χρειάζεται να φοβάται ούτε να έχει αυταπάτες.

Τέλος, οι παρθένοι είναι πολύ έξυπνα παιδάκια και όλες οι φαντασιώσεις που αναπτύσσονται στην παιδική τους ηλικία θα συμβάλουν στην συναισθηματική τους ισορροπία στο μέλλον.

Exit mobile version