Πώς είναι το παιδάκι Υδροχόος

Αν το μωράκι σας γεννήθηκε μεταξύ 20 Ιανουαρίου και 19 Φεβρουαρίου, τότε ανήκει στο ζώδιο του Υδροχόου.

Το παιδάκι Υδροχόος είναι επαναστατικό και έχει μια πολύ ιδιαίτερη προσωπικότητα. Δεν είναι και πολύ εύκολο να το περιγράψουμε γιατί έχει πολλές πτυχές. Είναι νευρικό και πάντα σε κίνηση. Θα είναι ένας μικρός επαναστάτης από την παιδική του ηλικία και σε καμία περίπτωση δεν είναι υπάκουο παιδί. Είναι ένα πολύ έξυπνο παιδάκι και μαθαίνει γρήγορα πώς λειτουργούν τα πράγματα. Είναι επίσης πολύ περίεργο και κοινωνικό. Προσελκύεται από ασυνήθιστα αντικείμενα, χρώματα και οτιδήποτε βρίσκεται σε κίνηση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να τον προσέχετε μόλις αρχίσει να περπατά καθώς τον ελκύουν απίστευτα τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα, όπως τηλεοράσεις, υπολογιστές, βίντεο, συσκευές ήχου, κλπ και από μικρό δεν έχει αίσθηση του κινδύνου και μπορεί πολύ εύκολα να τοποθετήσει τα δάχτυλά του σε πρίζες, πίνακες ελέγχου κλπ.  Να θυμάστε, αν έχετε οποιοδήποτε ηλεκτρονικό εξοπλισμό στο σπίτι, ότι είναι καλύτερο να του δείξετε πώς λειτουργεί παρά να του απαγορεύσετε να το αγγίξει.

Όταν κάτι το ενδιαφέρει πολύ μαθαίνει με απίστευτη ταχύτητα. Όμως ένα από τα μειονεκτήματα του χαρακτήρα τους είναι ότι βαριέται πολύ εύκολα και πάντα ψάχνει για κάτι νέο…

Οι γονείς του θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όταν έρθει η ώρα να επιλέξουν σχολείο και αυτό επειδή το παιδάκι που ανήκει στο ζώδιο του Υδροχόου έχει ένα πολύ ιδιαίτερο μυαλό και βρίσκεται σε συνεχή διέγερση. Μια συντηρητική και παραδοσιακή εκπαίδευση θα μπορούσε να είναι καταστροφικό για εκείνο. Αντιθέτως πρέπει να έρθει σε επαφή με ένα σύγχρονο και φουτουριστικό σύστημα. Είναι μεν πολύ έξυπνο, αλλά μπορεί να γίνει πολύ αφηρημένο, ειδικά όταν αρχίσει να βαριέται. Για τον λόγο αυτό προσπαθήστε να αναπτύξετε τη δημιουργικότητα του από την αρχή. Ένα καλό δώρο λοιπόν για το παιδάκι Υδροχόος είναι μια σειρά από χρωματιστά μολύβια και ένα σετ από μηχανικά στυλό έτσι ώστε να μπορεί να ζωγραφίζει γέφυρες και πύργους. Αγαπά επίσης τα βιβλία επιστημονικής φαντασίας και όλα τα πράγματα που συνδέονται με το Σύμπαν.

Κατά τη διάρκεια της εφηβείας του το παιδάκι Υδροχόος μεταλλάσσεται και γίνεται επαναστάτης. Είναι καλό λοιπόν να είστε προετοιμασμένοι για την αντισυμβατική συμπεριφορά του και να αποδεχτείτε ίσως και αλλαγές στην εμφάνισή του όπως π.χ στα ρούχα και τα μαλλιά. Να ξέρετε πάντως ότι κάποια στιγμή θα ηρεμήσει γι΄αυτό δεν είναι καλή ιδέα να επιτεθείτε και να του πάτε κόντρα. Αντ ‘αυτού, διασκεδάστε μαζί του και δείξτε ότι τον/την εμπιστεύεστε.

Γενικότερα να θυμάστε ότι τo παιδάκι που ανήκει στον αστερισμό του Υδροχόου είναι πολύ ιδιαίτερο, δεν θα ακολουθήσει τη συνήθη πορεία και χάρη σε αυτό το είδος του ατόμου ο κόσμος μας αλλάζει, προς το καλύτερο πάντα.  

Exit mobile version