Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν τα ζώα στο Μουσείο Γουλανδρή

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας καταφέρνει να μαγνητίσει το ενδιαφέρον των λιλιπούτειων επισκεπτών με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα ζώα κι εγώ».

Πρόκειται για ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα, για παιδιά νηπιαγωγείου (ηλικίες 4 – 5,5 ετών), το οποίο περιλαμβάνει:

1.    Καλωσόρισμα στο Μουσείο.
2.    Ξενάγηση με σταθμούς στον εκθεσιακό χώρο (σε μορφή διαλόγου-δραματοποίησης)  – με μικρό εισαγωγικό κείμενο και εξηγήσεις για ορισμένα ζώα από κάθε τμήμα του Μουσείου.
3.    Χωρισμό των παιδιών σε 4 χρωματικές ομάδες: θηλαστικών (κόκκινο), εντόμων (πράσινο), πουλιών(κίτρινο) και κογχυλιών (μπλε).
4.    Ζωγραφική σε χαρτί Α3 ανά χρώμα στην αίθουσα των εξερευνητών, με παράλληλη προβολή των επιλεγμένων ζώων, σε φωτογραφίες.
5.    Αναπαράσταση χαρακτηριστικών των ζώων αυτών (από τα παιδιά) κατά ομάδα χρώματος.

Παράλληλα το μουσείο διοργανώνει και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νεαροί Υδροβιολόγοι» το οποίο απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Γύρω – Γύρω όλα», που απευθύνεται σε μαθητές Α’ και Β’ Δημοτικού καθώς και ξεναγήσεις στο μουσείο.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 1ώρα και 15 λεπτά και το κόστος συμμετοχής είναι 4€/παιδί. Το κάθε πρόγραμμα μπορεί να περιλάβει έως 25 παιδιά.

Για να κλείσετε επίσκεψη επικοινωνήστε με το τηλεφωνικό κέντρο: 210-8015870 από τις 09:00 – 14.30, τις καθημερινές εκτός Δευτέρας.

Να υπογραμμίσουμε ότι το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι το τέλος Ιουνίου αλλά τα προγράμματα θα συνεχιστούν και από Σεπτέμβριο.

Μάθετε περισσότερα για τα προγράμματα στην επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου.

Exit mobile version