Τα παιδία παίζει: 9 εφαρμογές για νήπια

Αναμφισβήτητα τα παιδιά σήμερα είναι εξοικειωμένα με τις νέες τεχνολογίες. Η ιδέα όμως ότι μπορεί να παίζουν όλη μέρα παιχνίδια στο κινητό ή στον υπολογιστή σίγουρα δεν ενθουσιάζει τους γονείς.

Υπάρχουν ωστόσο κάποιες εφαρμογές για το smartphone σας που συνδυάζουν τη γνώση με τη ψυχαγωγία. Δείτε τα πιο ενδιαφέροντα, χρήσιμα και διασκεδαστικά iPhone και iPad applications για παιδιά.

Άλφα- βήτα €1,79

Για να μάθει το παιδάκι σας εύκολα και γρήγορα την αλφάβητο, τα χρώματα, τα σχήματα, τους μήνες, τις ημέρες τις εβδομάδας αλλά και τους αριθμούς δεν έχετε παρά να κατεβάσετε την εφαρμογή Άλφα Βήτα.

Διαθέσιμη για iPad & iPhone. Κατεβάστε την από το itunes.

First Greek Words with Phonics – Δωρεάν δοκιμή

«Οι Πρώτες μου Λέξεις στα Ελληνικά» είναι η πρώτη και μοναδική Universal εκπαιδευτική εφαρμογή (ειδικά σχεδιασμένη για το iPhone 5) που βοηθάει τα παιδιά να μάθουν τους ήχους των γραμμάτων (φωνήματα), τα ονόματα των γραμμάτων, πώς αυτά σχηματίζουν λέξεις και την ορθογραφία τους στα ελληνικά. Κατεβάστε την από το itunes.

O Ξεφτέρης παίζει με τα γράμματα € 2.69

Ένα προηγμένο δίγλωσσο (ελληνικά – αγγλικά) εκπαιδευτικό λογισμικό πολυμέσων που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και Α’ Δημοτικού και βοηθά στην εξοικείωση με τα γράμματα της ελληνικής γλώσσας. Περιέχει 10 εκπαιδευτικά και διασκεδαστικά παιχνίδια.

Διαθέσιμο για iPad & iPhone. Κατεβάστε την από το itunes.

Διασκέδαση για παιδιά €0,89

Η εφαρμογή “Διασκέδαση για παιδιά” κυκλοφόρησε πρόσφατα στο App Store για τους μικρούς μας φίλους. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι για παιδιά ηλικίας 0 έως 4 ετών στο οποίο θα συναντήσουν πολλά συναρπαστικά ζώα, οχήματα και μουσικά όργανα, όπως για παράδειγμα ένα λιοντάρι, αεροπλάνο και κιθάρα.

Διαθέσιμη για iphone και Ipad. Κατεβάστε την από το itunes.

Γιατί χαλάνε τα δόντια; €0,89

Στην εφαρμογή αυτή με ήρωα τον γεμάτο περιέργεια γάτο, κύριο Γιατί, τα παιδιά καλούνται να μάθουν παίζοντας, γιατί χαλάνε τα δόντια μας, αλλά και τι μπορούμε να κάνουμε για να τα προστατέψουμε από τερηδόνα, ουλίτιδα και πλακά.

Διαθέσιμη στο ελληνικό App store της Apple για iPad & iPhone. Κατεβάστε την από το itunes.

Drawnimal $2.99

Ιδανική εφαρμογή για να απασχοληθούν δημιουργικά τα παιδιά σας. Τοποθετήστε τη συσκευή σας σε μια κόλλα χαρτί και αφήστε το παιδί σας να συμπληρώσει την εικόνα περιμετρικά. Το Drawnimal μαθαίνει στα παιδιά την αλφάβητο (στα αγγλικά) καθώς και τα χαρακτηριστικά του κάθε ζώου δίνοντάς τους τη δυνατότητα να σχεδιάσουν τα αυτιά, τα πόδια, τα χέρια και τους οργανισμούς. Υπάρχει ένα ζώο για κάθε γράμμα της αλφαβήτου!

Διαθέσιμη για iPhone και iPad. Κατεβάστε την από το itunes

DigitZ $0.99

Ένα παιχνίδι τύπου Tetris το οποίο διδάσκει αριθμητική και βοηθάει στην επίλυση προβλημάτων, ανάλογα το επίπεδο του παιδιού βέβαια. Η συγκεκριμένη εφαρμογή βοηθάει τα παιδιά να εξοικειωθούν με τους αριθμούς και να εξασκήσουν τη μνήμη τους.

Διαθέσιμη για iPad, iPhone, iPod. Κατεβάστε την από το itunes

Feel Electric Δωρεάν


Δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να εξερευνήσουν τα συναισθήματά τους και να εκφραστούν με τον κατάλληλο τρόπο. Φωτογραφίες, βίντεο και λεξούλες για να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό τους θα βρείτε σε αυτή την εφαρμογή. Οι γονείς μπορούν να συμμετάσχουν στη διασκέδαση και να μιλήσουν στα παιδιά τους για τις δεξιότητες που μαθαίνουν.

Διαθέσιμη για iPhone, iPod Touch, iPad, Android. Κατεβάστε την από το itunes.

Wee You Things $2.99

Η εφαρμογή Wee You-Things είναι ένα διαδραστικό βιβλίο σχεδιασμένο για παιδιά ηλικίας 3-7 ετών με σκοπό να εκτιμήσουν όλα εκείνα τα μικρά και μεγάλα πράγματα τα οποία κάνουν τον καθένα ξεχωριστό. Η ιδιαιτερότητα αυτής της εφαρμογής είναι ό,τι τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τον δικό τους εαυτό και να γίνουν μέρος της ιστορίας.
Η εφαρμογή παρέχει και tips στους γονείς για το πώς θα ξεκινήσουν συζητήσεις που θα εμπνεύσουν τη δημιουργικότητα των παιδιών.

Διαθέσιμη για iPad & iPhone. Κατεβάστε την από το itunes

Exit mobile version