Τα πρώτα γενέθλια του μωρού: Πώς να τα κάνετε αξέχαστα

Τα πρώτα γενέθλια του μωρού σας είναι ένα πραγματικό ορόσημο και ώρα για γιορτή. Μην ξεχνάτε ότι είναι και η πρώτη δική σας επέτειος ως γονείς γι’ αυτό πρέπει να συγχαρείτε τους εαυτούς σας!

Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να σας μείνει αυτό το πρώτο παιδικό πάρτι αξέχαστο!

Ποιοι θα είναι οι καλεσμένοι

Τα πρώτα γενέθλια είναι ουσιαστικά η πρώτη επίσημη γιορτούλα που θα κάνετε για το μωρό. Μπορεί να θέλετε να μοιραστείτε αυτή την χαρά με συγγενείς και φίλους ή μπορεί πάλι να προτιμάτε να γίνει σε στενό κύκλο. Σκεφτείτε λοιπόν ποιους θα καλέσετε και αν οι καλεσμένοι σας έχουν κι εκείνοι παιδάκια. Θα χωρέσετε όλοι μαζί στο σπίτι ή μήπως το πάρτι θα είναι καλύτερο να γίνει σε κάποιον εξωτερικό χώρο; Σκεφτείτε επίσης και την ώρα. Αν θα παραβρεθούν πολλά παιδάκια θα πρέπει να γίνει νωρίς το πάρτι και προσαρμοσμένο επίσης στην ρουτίνα του μωρού σας ώστε κι εκείνο να το απολαύσει όσο μπορεί!

Προσκλήσεις

Αφού η περίσταση είναι ξεχωριστή είναι ωραίο να φτιάξετε προσκλήσεις τις οποίες θα μοιράσετε στους καλεσμένους σας. Η πρόσκληση μπορεί να είναι μια φωτογραφία του μωρού σας και τα λογάκια μέσα να είναι γραμμένα σε α’ ενικό, αν θέλετε να πρωτοτυπήσετε. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε και μόνη σας να σχεδιάσετε προσκλήσεις από ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο που δίνουν απλά σχέδια.

Και τι καλό θα φάμε;

Το σωστό είναι να σκεφτείτε μεγάλους και μικρούς! Σαντουιτσάκια, χοτ ντογκ, μικρά πιτσάκια, πιτάκια με τυρί, roll με κοτόπουλο, πατατοκεφτέδες, μπιφτεκάκια, κοτομπουκίτσες, σπανακοπιτάκια, τυροπιτάκια, ζαμπονοτυροπιτάκια, μπισκότα κ.α είναι καλές επιλογές και παιδιά και ενήλικες. Όσον αφορά τα μωρά φροντίστε τα έχετε μπισκότα οδοντοφυΐας και κριτσινάκια. Η τούρτα φυσικά πρέπει να κλέψει τις εντυπώσεις, παρόλο που το μωρό σας δεν θα φάει και πολύ! 

Διασκέδαση

Τα παιδάκια που είναι ενός έτους δεν χρειάζονται επαγγελματίες να τα απασχολήσουν για να διασκεδάσουν στο πάρτι. Φροντίστε απλά να έχετε τα αγαπημένα τους παιχνίδια που δεν είναι αλλά από τα τουβλάκια, τις μπάλες και στρώματα από αφρολέξ. Οι σαπουνόφουσκες επίσης θα τα ενθουσιάσουν ενώ μεγάλη σημασία έχει και η μουσική υπόκρουση. Γράψτε ένα μουσικό CD με παιδικά τραγούδια και αφήστε το να παίζει σε όλη τη διάρκεια του πάρτι.

Κάντε τα γενέθλια αλησμόνητα

Καταγράψτε αυτήν την πολύ χαρούμενη μέρα του μωρού σας με άφθονες φωτογραφίες και βίντεο. Επειδή εσείς ως γονείς και οικοδεσπότες προφανώς δεν θα προλάβετε ζητήστε τη βοήθεια από κάποιον συγγενή ή φίλο. Στη συνέχεια ζητήστε από τους καλεσμένους σας να σας προωθήσουν τυχόν φωτογραφίες που βγάλανε και να σας τις προωθήσουν με email.

Να είστε έτοιμοι για το αναπάντεχο

Από απρόσκλητους επισκέπτες μέχρι κλάματα κατά τη διάρκεια του «Χρόνια πολλά» – να είστε προετοιμασμένοι ότι μπορεί να συμβούν «εκπλήξεις» όχι και τόσο ευχάριστες. Σε κάθε περίπτωση για να αποφύγετε τις εξαιρετικά δυσάρεστες καταστάσεις και τα ατυχήματα, φροντίστε να έχετε μετακινήσει κάθετι που υπάρχει στο σπίτι σας και θα μπορούσε να δυσκολέψει τα πράγματα. Μαζέψτε και καταχωνιάστε τα εύθραυστα αντικείμενα, τα ξεχωριστά παιχνίδια  και τα εμπόδια πάνω στα οποία μπορεί να πέσουν τα παιδιά και να χτυπήσουν. Ετοιμάστε επίσης ένα χώρο (ένα δωμάτιο ) όπου θα μπορούν οι καλεσμένοι να πηγαίνουν για να αλλάξουν πάνα π.χ στο μωρό χωρίς να σας ρωτούν. ελέγχου πάνω από τις μικρές λεπτομέρειες – όπως ο καθορισμός του πίνακα ή την τακτοποίηση μπαλόνια – θα σας επιτρέψει περισσότερο χρόνο για να απολαύσετε την ημέρα και την ικανότητα να γελάμε με τα μικρά ελαττώματα που μόνο εσείς παρατηρήσετε.

Exit mobile version