Πώς είναι το παιδάκι Καρκίνος

Αν το παιδάκι σας γεννήθηκε μεταξύ 22 Ιουνίου και 22 Ιουλίου, τότε ανήκει στο ζώδιο του Καρκίνου.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το παιδάκι σας θα σας περιβάλλει με αγάπη και στοργή αλλά κι εσείς θα πρέπει να είστε προσεκτικοί από την πλευρά σας ως γονείς ώστε να μην γίνει υπερβολικά ντροπαλό μεγαλώνοντας.

Ένα αγοράκι ή κοριτσάκι που ανήκει στο ζώδιο του καρκίνου αισθάνεται πιο άνετα στο σπίτι του όταν περιτριγυρίζεται από την οικογένειά του και τα κατοικίδια ζωάκια που έχει. Θέλει να ακούει γνώριμους ήχους και να μυρίζει γνώριμες μυρωδιές ενώ δεν του αρέσουν οι αλλαγές. Εάν ο τρόπος ζωής της οικογένειάς σας είναι πιο περιπετειώδεις ένα παιδάκι Καρκίνος θα δυσκολευτεί να προσαρμοστεί σε αυτόν τον ρυθμό. Αγαπημένο του αντικείμενο είναι ίσως κάποια μαλακή κουβερτούλα ή ένα λούτρινο αρκουδάκι.  

Υπάρχει μια τάση από την πλευρά των γονέων που τα παιδάκια τους ανήκουν στο ζώδιο του καρκίνου να τονίζουν πόσο ντροπαλά είναι αντί να τα ενθαρρύνουν να αναλάβουν κάποια πρωτοβουλία και να «βγουν δυναμικά» στον έξω, ευρύτερο κόσμο. Τα περισσότερα μάλιστα καρκινάκια διαθέτουν δημιουργικά χαρακτηριστικά και έχουν μεγάλη αγάπη προς την τέχνη και τη μουσική ακριβώς για να εκφράσουν «καλλιτεχνικά» το έντονο ταμπεραμέντο τους. Δεν είναι πολύ δραστήρια και ζωηρά παιδάκια και δεν κουράζουν ιδιαίτερα τους γονείς τους όσο είναι μικρά ενώ τα χόμπι τους έχουν να κάνουν με την καθιστική ζωή κάθως είναι λίγο «τεμπέλικα». Για να διατηρήσουν την ενεργητικότητα τους καλό είναι οι γονείς να ενθαρρύνουν τις καλλιτεχνικές και πνευματικές τους αναζητήσεις.   

Οι οικογενειακές παραδόσεις και η ρουτίνα είναι πολύ σημαντικό για ένα παιδί που είναι καρκίνος στο ζώδιο, γι’ αυτό μην ξεχνάτε να μοιράζεστε όλοι μαζί τα οικογενειακά γεύματα και να μην ξεφεύγετε από το καθημερινό σας πρόγραμμα. Τα καρκινάκια είναι πολύ ευαίσθητα και προστατευτικά από τη φύση τους γι’ αυτό δεν τους αρέσει να εμπλέκονται σε θορυβώδεις και χαοτικές καταστάσεις. Για τον λόγο αυτό όποιο πρόβλημα έχετε μαζί τους συζητήστε το κάνοντας διάλογο ένα ήσυχο απόγευμα.

Η υποχρέωση σας ως γονείς είναι να τους παρέχετε ένα σταθερό σπίτι με γερά θεμέλια και πολύ στοργή, αφού η συναισθηματική ασφάλεια είναι μία από τις πρωταρχικές ανάγκες του Καρκίνου. Μην εκπλαγείτε αν το παιδί σας φέρνει κάθε μέρα στο σπίτι ότι αδέσποτο βρίσκει στο δρόμο αφού είναι πολύ προστατευτικό από τη φύση του και την ασφάλεια του σπιτιού του θέλει να την μοιράζεται.

Το φαγητό είναι επίσης σημαντικό για τα παιδιά που ανήκουν στο ζώδιο του Καρκίνου. Προτιμούν μια κανονική υγιεινή διατροφή οπότε αποφύγετε τα βαριά τρόφιμα που μπορούν να διαταράξουν το ευαίσθητο πεπτικό τους σύστημα.  

Τέλος όσον αφορά την προσωπική τους ζωή, οι Καρκίνοι είναι συναισθηματικά πολύ ευάλωτοι και αισθάνονται ότι απειλούνται αν η ζωή τους ξεφύγει λίγο από τους συνηθισμένους της ρυθμούς. Οι σύντροφοί τους καλό είναι να τους ενθαρρύνουν να εξωτερικεύουν περισσότερο τα συναισθήματα τους και να μην περιβάλλουν ένα τείχος γύρω από τον εαυτό τους προκειμένου να τον προστατέψουν.  

Exit mobile version