6 τρόποι να διακοσμήσετε το παιδικό δωμάτιο με βάση το Φενγκ Σούι

To Φενγκ Σούι μας διδάσκει πώς να ζούμε σε αρμονία με το περιβάλλον μας. Αλλά τι γίνεται με όσους από εμάς έχουμε παιδιά; Η προσπάθεια για αρμονία, όταν υπάρχουν παιδιά στην οικογένεια …μοιάζει με προσπάθεια ανώφελη.

Το παιδικό δωμάτιο άλλωστε θα πρέπει από την φύση του να πληροί πολλαπλές λειτουργίες: να είναι ένας χώρος ξεκούρασης, ένας χώρος ατελείωτου παιχνιδιού, ένα χαλαρωτικό καταφύγιο για ύπνο, ένας χώρος αποθήκευσης για βιβλία και παιχνίδια, καθώς και ένας χώρος για μελέτη.

Υπάρχει ελπίδα να μπορούν όλα αυτά να συνδυαστούν με βάση τους κανόνες του Φενγκ Σούι; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τις παραδοσιακές αρχές του φενγκ σούι ώστε να κάνετε το υπνοδωμάτιο του παιδιού σας έναν λειτουργικό χώρο και διασκεδαστικό χώρο, χωρίς άγχος.

Επιλέξτε μια ήρεμη βάση

Είναι ωραίο τα παιδιά να έχουν άποψη για τα χρώματα που θα συνυπάρξουν στο παιδικό δωμάτιο. Ποιο παιδάκι όμως θα πει όχι στο κόκκινο, κίτρινο ή μπλε χρώμα; Κάπως έτσι τα παιδικά δωμάτια καταλήγουν να προκαλούν «πονοκέφαλο» σε μικρούς και μεγάλους. Για τον λόγο αυτό είναι προτιμότερο να επιλέξετε χαλαρωτικά χρώματα από την παλέτα. Ακόμα κι αν το παιδί σας γίνεται όλο και πιο ανεξάρτητο και αρχίσει να εκφράζει τις ιδέες του για την διακόσμηση, επιλέξτε μια ουδέτερη απόχρωση για τους τοίχους και το δάπεδο και επιτρέψτε του να δώσει την προσωπική του πινελιά στα κλινοσκεπάσματα και τα έπιπλα. Μια vintage ντουλάπα ή ένα χρωματιστό φωτιστικό θα ικανοποιήσουν σίγουρα την επιθυμία του για αυτοέκφραση.

Το σημείο όπου θα τοποθετήσετε το κρεβάτι είναι το Α και το Ω

Το σημείο όπου θα τοποθετήσετε το παιδικό κρεβάτι είναι πολύ σημαντικό για το φενγκ σούι. Αν επιλέξετε λάθος τοίχο, υπάρχει κίνδυνος για πολλές ανήσυχες νύχτες. Η διαδρομή από την πόρτα του υπνοδωματίου μέχρι το παράθυρο, έχει πολύ ισχυρή ενέργεια, οπότε κρατήστε το κρεβάτι μακριά από αυτό το σημείο, αν είναι δυνατό. Μια επίσης πολύ κακή θέση, σύμφωνα με τους κανόνες τους φενγκ σούι, είναι να βρίσκεται το κρεβάτι μπροστά από ένα παράθυρο. Ιδανικά το κρεβάτι πρέπει να έχει ένα σταθερό κεφαλάρι ή τοίχο πίσω από αυτό (όχι διαγώνια τοποθέτηση ) με ένα μικρό τραπέζι ή μια καρέκλα και στις δυο πλευρές για υποστήριξη.

Επιτρέψτε στο «Τσι» να εκπέμψει την ενέργειά του

Η ενέργεια ρέει μέσα σε ένα δωμάτιο όπως το ποτάμι σε ένα ρεύμα, αλλά όταν ένα δωμάτιο είναι γεμάτο με παιχνίδια, η ενέργεια είναι μπλοκαρισμένη. Το δύσκολο έργο λοιπόν είναι να κρατάτε τακτοποιημένο ένα παιδικό δωμάτιο. Για να το πετύχετε βεβαιωθείτε ότι:

Σχεδιάστε για τις πέντε αισθήσεις

Το δωμάτιο του παιδιού σας θα πρέπει να είναι ένα ζεστό καταφύγιο, εκτός από τις άλλες πολλές λειτουργίες του. Βεβαιωθείτε ότι ικανοποιεί και τις πέντε αισθήσεις, εξοπλίζοντας το με μαλακά και καταπραϋντικά αντικείμενα όπως: μαλακά χαλιά για τα κρύα πόδια, ένα αφράτο πάπλωμα ή κουβέρτα, καταπραϋντικά αιθέρια έλαια, άνετες παντόφλες, ένα vintage αλλά μοντέρνο μουσικό κουτί και ένα φωτιστικό χαμηλής κατανάλωσης κοντά σε μια ζεστή γωνιά για διάβασμα.

Περιορίστε την τεχνολογία

Οι επαγγελματίες του φενγκ σούι συστήνουν για ένα χαλαρωτικό περιβάλλον ύπνου να περιορίζεται η χρήση της τεχνολογίας. Η πρόοδος της τεχνολογίας όμως τα τελευταία χρόνια φέρνει όλο και περισσότερες συσκευές στο υπνοδωμάτιο – από την τηλεόραση μέχρι τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Εξετάστε το ενδεχόμενο να απομακρύνετε τις συσκευές αυτές από το παιδικό δωμάτιο μέχρι την ανατολή του ηλίου. Αν το δωμάτιο του παιδιού είναι κοντά με το δικό σας, ίσως ακόμη και να παρακάμψετε εντελώς την τηλεόραση . Έτσι κι αλλιώς όσο λιγότερες είναι οι ηλεκτρονικές συσκευές σε ένα δωμάτιο, τόσο μεγαλύτερη είναι η ξεκούραση που προσφέρει.

Πάνω απ’ όλα όμως;

Μην τρελαίνεστε! Δεν υπάρχει λόγος να στερείστε ύπνο και να αγχώνεστε μήπως το παιδικό δωμάτιο δεν είναι αρκετά καλό. Το φενγκ σούι απλά μας βοηθά να κάνουμε μερικές βελτιώσεις στο σπίτι μας, ώστε να είναι πιο ισορροπημένο σε μακροπρόθεσμη βάση. Σε κάθε περίπτωση, πολλά παιδιά μεγάλωσαν μια χαρά ακόμα κι αν δεν είχαν το τέλειο χαλί στο δωμάτιό του. Το σημαντικό είναι το παιδικό δωμάτιο να είναι ασφαλές και να μην υπάρχει κάτι βαρύ που μπορεί να πέσει το κεφάλι του παιδιού. Ακόμα κι αν τώρα επικρατεί ένα χάος και είναι φορτωμένο με παιχνίδια, όταν το παιδί σας μεγαλώσει, θα τα ξεφορτωθεί από μόνο του!

Exit mobile version