4 δραστηριότητες για όλη την οικογένεια

Μπορεί στις μέρες μας να είναι δύσκολο να περνάτε πολύ χρόνο όλοι μαζί οικογενειακώς, αλλά δεν παύει να είναι σημαντικό και απαραίτητο.

Και μπορεί τις καθημερινές να είναι δύσκολο, το Σαββατοκύριακο όμως δεν πρέπει να το αφήνετε να περνάει έτσι. Μελέτες αποκαλύπτουν ότι ο χρόνος με την οικογένεια ενισχύει την αυτοεκτίμηση των παιδιών, ενισχύει την κοινωνική τους ανάπτυξη και δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς σχέσεων. Εδώ είναι 4 δραστηριότητες για όλη την οικογένεια που θα δημιουργήσουν ιδιαίτερες αναμνήσεις.

Φρούτα από το χωράφι

Τι καλύτερο από το να τρώτε μηλόπιτα από τα δικά σας μήλα ή ντομάτες από το δικό σας χωράφι. Αν λοιπόν έχετε χωριό και καλλιεργείτε δικά σας φρούτα, λαχανικά ή ελιές (που είναι κα η εποχή τους) πάρτε ένα Σαββατοκύριακο την οικογένεια σας για μια εκδρομή στο χωριό και φροντίστε να μαζέψετε όλα τα καλούδια σας.

Στη συνέχεια, σχεδιάστε όλοι μαζί ένα μενού με τα προϊόντα που μαζέψατε από το χωράφι. Για παράδειγμα αν στο μποστάνι του χωριού φύτρωσε κολοκύθα, μια κολοκυθόπιτα επιβάλλεται!

Τουρίστες στην πόλη

Είναι εύκολο να παραβλέπουμε τις ευκαιρίες που μας παρουσιάζονται. Μπορεί λοιπόν όταν είμαστε διακοπές σε κάποιο άλλο μέρος να επισκεπτόμαστε όλα τα αξιοθέατα, στην πόλη μας όμως το προσπερνάμε. Προσποιηθείτε λοιπόν ένα Σάββατο ότι είστε τουρίστες και φτάνετε στην πόλη σας για πρώτη φορά. Ποιο μουσείο θα θέλατε οπωσδήποτε να επισκεφτείτε; Φροντίστε να το κάνετε οικογενειακώς. Επίσης μπορείτε να περιηγηθείτε  στα ιστορικά κτίρια, να ανακαλύψετε μνημεία και αγάλματα και να ανακαλύψετε την ιστορία της πόλης σας. Μην ξεχνάτε ότι κάθε τόπος έχει τους δικούς του θρύλους και την ιστορία του.

Θεματικό κυνήγι του θησαυρού

Βρείτε ένα θέμα που θα αρέσει στα παιδιά σας, π.χ πειρατές και μεταμορφωθείτε ανάλογα με καπέλα και βαψίματα. Χωριστείτε σε ομάδες, π.χ αν είστε τετραμελής οικογένεια σε γονείς – παιδιά και με τη βοήθεια του Αρχηγού (αυτόν τον ρόλο μπορεί να τον παίξει ο παππούς) ξεκινήστε την αναζήτηση του χαμένου θησαυρού.
Επιστρατέψτε πυξίδες, χάρτες,  νομίσματα και όλα τα σχετικά μέχρι να βρεθεί ο κρυμμένος θησαυρός!

Οι γρίφοι και τα διάφορα αντικείμενα μπορούν πολύ εύκολα να κρυφτούν σε διάφορα σημεία του σπιτιού, του κήπου ή του χώρου όπου παίζετε.

Αγαλματάκια ακούνητα

Βάλτε μουσική και ζητήστε τα παιδιά σας και όλους τους συμμετέχοντες να κινούνται στο ρυθμό της μουσικής. Σταματήστε τη μουσική και φωνάξτε δυνατά «πάγωσε!». Η δοκιμασία είναι όλοι να παραμείνουν εντελώς ακινητοποιημένοι μέχρι να ξαναβάλετε εσείς τη μουσική.

Είναι ένα πολύ ωραίο παιχνίδι για όλη την οικογένεια και ιδανικό για τις μέρες που κάνει κρύο και δεν μπορείτε να βγείτε έξω.

Exit mobile version