7 δραστηριότητες για μαμά και κόρη

Είναι δύσκολο να περιγραφεί με λέξεις η λατρεία που έχουν οι μαμάδες στις κόρες.

Είναι σχέση στοργής και αγάπης και αμοιβαίας φιλίας. Και μπορεί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας το πιεσμένο πρόγραμμα των μαμάδων αλλά και των κοριτσιών να μην τους επιτρέπει να κάνουν πολλά πράγματα, το σαββατοκύριακο έχετε την ευκαιρία να αναπληρώσετε τον χαμένο χρόνο. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι για να χτιστούν γερά θεμέλια στην μεταξύ σας σχέση είναι σημαντικό να περνάτε χρόνο μαζί, να ακούτε η μία την άλλη και να προγραμματίζετε διασκεδαστικές δραστηριότητες. Πάρτε μερικές ιδέες!

Μαθήματα μαγειρικής

Η μαγειρική μπορεί να γίνει οικογενειακή υπόθεση. Στα μικρά κοριτσάκια άλλωστε αρέσει να τρυπώνουν στην κουζίνα με την μαμά και να υλοποιούν πρωτότυπες συνταγές. Δεν έχετε λοιπόν παρά να παίξετε με το αλεύρι, να ανοίξετε φύλλο και να δημιουργήσετε παρέα!

Spa

Αντί να προσπαθείτε να ξεκλέψετε λίγο χρόνο όσο τα παιδιά είναι στο σχολείο ή όση ώρα απολαμβάνουν το μεσημεριανό τους για να προλάβετε να κάνετε μανικιούρ και πεντικιούρ δεν έχετε παρά να κλείσετε ένα ραντεβού για δύο σε spa ένα Σάββατο πρωί. Είναι μια καταπληκτική ευκαιρία να κάνετε οι δυο σας «κοριτσίστικα πράγματα.»

Βόλτα στο μανάβικο

Εξηγήστε στην κόρη σας από πού προέρχονται τα φρούτα και τα λαχανικά που τρώτε καθημερινά στο τραπέζι σας με μια βόλτα στο μανάβικο ή στην λαϊκή της γειτονιάς σας. Αφήστε την να έχει λόγο και να επιλέξει εκείνη τα λαχανικά που θα αγοράσετε και μαγειρέψτε μαζί το δείπνο όταν επιστρέψετε σπίτι.

Τουρίστριες στην πόλη σας

Ανακαλύψτε μαζί σημεία της πόλης τα οποία προσπερνάμε καθημερινά βιαστικοί. Περάστε ένα απόγευμα κάνοντας βόλτα μαζί με την κόρη σας ή πηγαίνετε σε έναν δικό σας αγαπημένο προορισμό για να ανακαλύψει και η μικρή σας την ομορφιά του.

Χειροτεχνίες

Μερικές φορές μένοντας στο σπίτι είναι και ο ευκολότερος τρόπος για να έρθουμε πιο κοντά με την οικογένειά μας. Αν έχετε πολλούς άντρες στην οικογένειά σας είτε βάλτε τους για ύπνο είτε πείτε στον μπαμπά να αναλάβει τα αγόρια και περάστε μια ώρα κάνοντας χειροτεχνίες με το κορίτσι σας.

Εθελοντισμός

Κάντε το καλό διασκεδάζοντας παράλληλα και προσφέρετε εθελοντική εργασία σε έναν φιλανθρωπικό οργανισμό για λίγες ώρες. Είναι μια ευκαιρία να μιλήσετε στην κόρη σας και για πιο σοβαρά θέματα που αφορούν την κοινωνία μας. Βοηθήστε την επίσης να βρει την εθελοντική ομάδα που την ενδιαφέρει αν εκφράσει τέτοια επιθυμία.

Καλέστε και την γιαγιά στην παρέα σας

Τι καλύτερο από το να διασκεδάζουν τρεις γενιές μαζί; Δεν έχετε παρά να καλέσετε και την γιαγιά στη παρέα σας!

Exit mobile version