8 βήματα για να οργανώσετε το τέλειο παιδικό πάρτι

Τα παιδικά πάρτι είναι μια ευκαιρία να γιορτάσουμε την αγάπη που νιώθουμε προς τα παιδιά μας. Είναι επίσης ένα διασκεδαστικό γεγονός (ελπίζουμε) για όλους τους εμπλεκόμενους.

Για να βεβαιωθείτε όμως ότι το πάρτι που θα διοργανώσετε για το παιδάκι θα είναι όντως μια γιορτή, χωρίς δάκρυα και ατυχίες είναι σημαντικό να τα σχεδιάσετε όλα εκ των προτέρων. Και επειδή, όπως γίνεται συνήθως, όλα θα περάσουν από τα χέρια της μαμάς δείτε τι πρέπει να κάνετε για να μην αγχωθείτε και τρέχετε τελευταία στιγμή.

Πόσοι θα είναι οι επισκέπτες

Αποφασίστε πόσα παιδάκια θα καλέσετε. Συνήθως όσα πάρτι διοργανώνονται για μικρά παιδάκια έχουν λιγότερους καλεσμένους. Αν όμως το παιδάκι σας πηγαίνει ήδη σε βρεφονηπιακό ή παιδικό σταθμό φροντίστε να ενημερώσετε τις μαμάδες τους αρκετές μέρες πριν ώστε να το βάλουν κι εκείνες στην ατζέντα τους. Φανταστείτε την απογοήτευση του παιδιού σας αν π.χ δεν τα καταφέρει να έρθει ο καλύτερός του φίλος/φίλη. Να είστε τυπική λοιπόν σε αυτό το θέμα για να μπορούν να παραβρεθούν όλοι οι καλεσμένοι σας στην γιορτούλα!

Θέμα

Σκεφτείτε τι θέμα θα δώσετε στο πάρτι π.χ πειρατές, νεράιδες, δεινόσαυροι. Το θέμα θα σας βοηθήσει στην διακόσμηση που θα έχει το πάρτι, στο φαγητό και τα παιχνίδια.

Περιορίστε τον χρόνο του πάρτι

Αν το πάρτι σας απευθύνεται σε μικρά παιδάκια το καλύτερο θα είναι να μην έχει μεγάλη διάρκεια για να μην κουραστούν τα παιδιά και αποχωρήσουν με δάκρυα. Αν πάλι απευθύνεστε σε μεγαλύτερα παιδιά εκεί το πρόβλημα είναι ότι δεν θα θέλουν να επιστρέψουν σπίτι τους αφού το παιχνίδι ποτέ δεν είναι αρκετό. Σε αυτή την περίπτωση ετοιμάστε μικροδωράκια ώστε να είναι όλοι ευχαριστημένοι και προπάντων να μην υπάρχουν δάκρυα.

Διασκέδαση και παιχνίδια

Ετοιμάστε τα παιχνίδια που θα παίξουν τα παιδιά εκ των προτέρων και να βεβαιωθείτε είναι άφθονα. Αυτό επειδή όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικία έχουν μικρές απώλειες προσοχής και είναι πάντα σε ετοιμότητα για να αλλάξουν δραστηριότητες επειδή βαριούνται εύκολα. Στο τέλος για να ηρεμήσουν και να ξεκουραστούν από το πολύ παιχνίδι συγκεντρώστε τα όλα, απλώστε κάτω αναπαυτικές μαξιλάρες και αφηγηθείτε μια ιστορία που θα τα συνεπάρει.

Χείρα βοηθείας

Σε καμιά περίπτωση μην αφήσετε μόνα τους τα παιδιά. Έχετε επίσης κατά νου ότι ένα ζευγάρι μάτια για επίβλεψη ποτέ δεν είναι αρκετό. Ζητήστε λοιπόν βοήθεια από τις άλλες μαμάδες, από δικούς σας φίλους ή συγγενείς ή από μία baby sitter.

Επαγγελματική διασκέδαση

Ένας κλόουν ή ταχυδακτυλουργός είναι πάντα μια ευχάριστη έκπληξη για τα παιδιά. Αν έχετε την οικονομική δυνατότητα εξετάστε και αυτό το ενδεχόμενο.

Τρόποι καλής συμπεριφοράς

Χρησιμοποιήστε το πάρτι ως μια ευκαιρία για εκμάθηση καλών τρόπων συμπεριφοράς. Ζητήστε από το παιδάκι σας, αν φυσικά είναι αρκετά μεγάλο, να ευχαριστήσει τους φίλους τους για τυχόν δώρα που έλαβε.

Ασφάλεια

Η ασφάλεια είναι δική σας ευθύνη. Ετοιμάστε λοιπόν το σπίτι και μετακινήστε ακόμα κι έπιπλα αν αυτό είναι απαραίτητο ώστε ο χώρος να μην είναι περιορισμένος για τα παιδιά που θέλουν άπλα. Σε κάθε περίπτωση έχετε και το προσωπικό σας φαρμακείο σε ετοιμότητα αν συμβούν μικροατυχήματα όπως π.χ ένα γδαρμένο γόνατο. Δώστε επίσης προσοχή στις αφίξεις και αναχωρήσεις και ποτέ μη στείλετε σπίτι του ένα παιδί συνοδευόμενο με κάποιον που δεν γνωρίζετε.

Exit mobile version