Δείτε πως μπορείτε να ακολουθήσετε τον Αϊ – Βασίλη στο ταξίδι του

Μία από τις μεγαλύτερες απορίες που έχουν τα παιδιά τα Χριστούγεννα και δεν σταματούν να θέτουν ερωτήσεις στους γονείς τους, αφορά το ταξίδι που κάνει ο Αϊ Βασίλης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς από τον Βόρειο Πόλο.

Χάρη στις νέες τεχνολογίες και το Διαδίκτυο, πλέον μπορούμε να τον παρακολουθούμε και να βλέπουμε ποια μέρη του κόσμου έχει επισκεφτεί. Μπορείτε επίσης να “κατασκοπεύσετε” τους ταράνδους πριν από την απογείωση ή ακόμη και να ρίξετε μια ματιά στο γραφείο του! Αναρωτιέστε πώς; Με το έξυπνο πρόγραμμα της NORAD (Βορειοαμερικανική Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας), το οποίο παρακολουθεί το έλκηθρο του Αϊ – Βασίλη.  Στο Santa Tracker, φαίνεται ο Άγιος Βασίλης με το έλκηθρο και τους ταράνδους του να ταξιδεύει πάνω από τον παγκόσμιο χάρτη που έχει μορφή χάρτη gps και να περνάει από κάθε χώρα αφήνοντας τα δώρα του.

Το ταξίδι του αγαπημένου άγιου όλων των παιδιών ξεκινά κάθε χρόνο την παραμονή των Χριστουγέννων. Όποιο παιδάκι δεν κρατιέται και αναρωτιέται πότε θα φτάσει το δώρο του στο σπίτι μπορεί μάλιστα να στείλει ένα email στην ηλεκτρονική διεύθυνση noradtrackssanta@outlook.com και κάποιος εργαζόμενος της NORAD θα τον ενημερώσει για το που ακριβώς βρίσκεται το έλκηθρο. Το site λειτουργεί σε επτά γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά, γερμανικά, ιαπωνικά και κορεατικά).

Τώρα λοιπόν ξέρετε τι απάντηση θα δώσετε στα παιδιά σας όταν σας ρωτήσουν “Πότε θα έρθει σπίτι μας ο Aϊ – Βασίλης, μαμά;”. Μπορείτε εδώ να παρακολουθήσετε τη διαδρομή που ακολουθεί το ταξίδι του.

Exit mobile version