Δωρεάν εκδηλώσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος κάθε Κυριακή

Τις Κυριακές το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος κρύβει όμορφες δράσεις για τα παιδιά, οι οποίες είναι όλες δωρεάν.

Κάποιες από αυτές είναι ποδηλατικές, μαθήματα roller skates, περιβαλλοντικές αλλά και μουσικές δραστηριότητες. Όλα βρίσκουν τη θέση τους στο προαύλιο του Κέντρου Επισκεπτών, στους Πίδακες Νερού, στον Μεσογειακό και στον Μουσικό Κήπο.

Meeting Point: Χορός και Μουσική για Εφήβους

Το Μeeting Point συνεχίζεται και τον Ιούνιο στο ΚΠΙΣΝ με πολύ χορό και μουσική για εφήβους! Εδώ χτίζεται ένας διάλογος ανάμεσα στις δύο τέχνες και δημιουργείται ένας κοινός τόπος έκφρασης.

Ο τρίτος κύκλος του προγράμματος, με θέμα «Μιλάω – Ακούω», καλεί τους συμμετέχοντες να ερευνήσουν την έννοια και τη διαδικασία της επικοινωνίας, μέσα από τον ήχο και την κίνηση.

Πότε και πώς δίνω χώρο στον άλλο να μιλήσει μέσω της κίνησης ή του ήχου και πώς μπορώ να γίνω αποτελεσματικός ακροατής; Πότε και με ποιο τρόπο παίρνω την πρωτοβουλία να μιλήσω, να κινηθώ, να βγάλω ήχο;

Μέσα από μια σειρά ασκήσεων που ενσωματώνουν την ιδέα του θορύβου και της σιωπής στην κίνηση και τη μουσική, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν μία από τις πιο σημαντικές αρχές της δημιουργικής διαδικασίας, της σύνθεσης αλλά και της συνύπαρξης.

Σάββατο 08/06 – Κυριακή 09/06
18.00-21.00

ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ

Για εφήβους 13-17 ετών

Ένας σπόρος ταξιδεύει

Ένα παιχνίδι θησαυρού με πολλές εκπλήξεις και ανατροπές. Τα παιδιά μαζί με τους συνοδούς τους εξερευνούν το Πάρκο μέσα από ένα ταξίδι αναζήτησης και ανακάλυψης των μυστικών που κρύβει μέσα στις φυλλωσιές του. Με αφετηρία τους Πίδακες Νερού ακολουθούν διαδρομές μέσα στο ανθισμένο Πάρκο.

Στριφογυρνούν σαν τις μέλισσες από λουλούδι σε λουλούδι, καταγράφουν τα άνθη του Πάρκου, παρατηρούν τα έντομα, ξεχωρίζουν μυρωδιές, γεύονται καρπούς από τον εδώδιμο κήπο, και φυτεύουν το δικό τους φυτό, δίνοντάς του το χρόνο να αναπτυχθεί.

Κυριακή 09/06
10.30-12.00

ΠΙΔΑΚΕΣ ΝΕΡΟΥ

Για παιδιά 4-9 ετών και τους συνοδούς τους

Παιχνίδια Ποδηλατικής Δεξιοτεχνίας

Παιδιά και ενήλικες διασκεδάζουν με απλές ασκήσεις δεξιοτεχνίας! Χρησιμοποιώντας μια σειρά από ξύλινα εμπόδια, κώνους και απλά παιχνίδια, μικρά και μεγάλα
παιδιά δοκιμάζουν τις ικανότητές τους στο ποδήλατο. Μια διασκεδαστική δράση για όλη την οικογένεια, ανεξαρτήτως γνώσεων ποδηλασίας.

Κυριακή 09/06
11.00-15.00

ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Για παιδιά 8 ετών και άνω και τις οικογένειές τους και για ενήλικες

Πικ-Νικ για χαρτογράφους

Με αφετηρία έναν χάρτη-τραπεζομάντηλο, παιδιά και ενήλικες συναντιούνται για πικνικ και μετατρέπονται σε χαρτογράφους της πόλης.

Με τη βοήθεια των παιδαγωγών του Playroom, γυρνώντας βέλη προσαρμοσμένα πάνω στον χάρτη, τα παιδιά μαζί με τους συνοδούς τους θα συμμετάσχουν σε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που θα τους ταξιδέψει στην πόλη και θα τους πλημμυρίσει με εικόνες τέχνης! Σε κάθε προορισμό, πάνω στον χάρτη-οδηγό, ένα μνημείο
θα μας αποκαλύπτει ιστορίες του παρελθόντος και του σήμερα. Τα στοιχεία που θα συλλέξουν οι μικροί χαρτογράφοι σε αυτή τη διαδρομή θα τους μάθουν περισσότερα για την πόλη μας. Το μαγικό καλάθι θα ανοίξει και η περιπέτεια θα ξεκινήσει από τον Μεσογειακό Κήπο.

Κυριακή 02, 09/06
11.30-14.00

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ ΚΗΠΟΣ

Exit mobile version