Δραστηριότητες για τις 5 αισθήσεις που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά

Τα παιχνίδια με τις αισθήσεις είναι τέλειες δραστηριότητες γιατί συνδυάζουν τη διασκέδαση με τη μάθηση και οι έννοιες γίνονται πιο κατανοητές.

Είτε λοιπόν ψάχνετε τρόπους για να διασκεδάσετε το μικρό σας μέσα στο σπίτι, είτε ψάχνετε διασκεδαστικές δραστηριότητες για έξω, εδώ είναι οι καλύτερες προτάσεις!

Καλά να περάσετε!

Μαλακά τουβλάκια, κυβάκια, μπαλίτσες

Πολύχρωμα σχέδια κατασκευασμένα από μη – τοξικά υλικά που είναι ασφαλή στη χρήση και εντάσσουν το παιδί στον κόσμο των χρωμάτων, των σχεδίων και των κατασκευών.

Ένας μικρός Πικάσο

Αφήστε το μωρό να παίξει με τα χρώματα και τις μπογιές και να αφήσει τα μικρά αποτυπώματά του στο χαρτί! Θα το λατρέψει!

Άμμος ή πλαστελίνη;

Τα μικρά παιδιά αγαπούν το παιχνίδι με την άμμο ή τη ζύμη, τα οποία ενθαρρύνουν τις λεπτές κινητικές δεξιότητες και το συντονισμό χεριού – ματιού! Αντί της κλασσικής, για ευνόητους λόγους, ανακαλύψτε τη μαγική άμμο και φτιάξτε υπέροχα κάστρα με τα καλούπια που περιλαμβάνονται στη συσκευασία!

Αγοράστε την εδώ.

Χρωματιστά κοχύλια

Φτιάξτε σπιτικές νερομπογιές με τα χεράκια σας, ακολουθώντας τις οδηγίες που θα διαβάσετε στο σχετικό άρθρο του Baby.gr και στη συνέχεια μετατρέψτε τα ζυμαρικά σε σχήμα κοχύλι σε ένα ουράνιο τόξο αποχρώσεων!

Φτιάξτε τη δική σας πλαστελίνη

Είναι γρήγορο, απαιτούνται εύκολα υλικά και τρώγεται! Διαβάστε τις συνταγές σε σχετικό άρθρο του Baby και επιλέξτε αυτή που σας ταιριάζει περισσότερο.

Exit mobile version