Έξω κάνει κρύο! Παίξτε μέσα στο σπίτι

Ο καιρός δεν ενδείκνυται για παιχνίδι στις αυλές και στις παιδικές χαρές! Βρέχει και κάνει κρύο με αποτέλεσμα τα παιδιά να μένουν όλη μέρα μέσα στο σπίτι!

Για να μην ανοίξετε την τηλεόραση, δοκιμάστε να τους κεντρίσετε το ενδιαφέρον του παιδιού σας παίζοντας μαζί του διάφορα νέα παιχνίδια.

Δείτε τη λίστα με τις δραστηριότητες:

1. Χορέψτε

Όποιας ηλικίας και αν είναι τα παιδιά λατρεύουν τη μουσική και το χορό. Ακόμα και αν δεν περπατάει πάρτε το αγκαλιά και χορέψτε εσείς γι ́αυτό.

2. Τραγουδήστε

Ένας διαγωνισμός τραγουδιού θα μπορούσε να τα απασχολήσει για αρκετή ώρα. Πείτε ένα τραγούδι και βάλτε τα να το τραγουδήσουν χωρίς να κάνουνε λάθος!

3. Αγώνες αυτοκινήτων

Γι ́ αυτό το παιχνίδι θα χρειαστείτε βιβλία και αυτοκινητάκια. Με τα βιβλία θα σχηματίσετε τους δρόμους και με τα αυτοκινητάκια θα ξεκινάτε τον αγώνα και όποιο από αυτά φτάσει πιο μακριά θα είναι ο νικητής.

4. Κρυμμένος θησαυρός

Τυλίγουμε ένα παιχνίδι σε αλουμινόχαρτο και το κρύβουμε. Λέμε στο παιδί οδηγίες μέχρι να φτάσει στο σημείο που είναι κρυμμένος ο… θησαυρός!

5. Παίζουμε με τα μπαλόνια

Φουσκώστε μπαλόνια και πετάξτε τα ψηλά! Όσο πιο ψηλά μπορεί ο καθένας!

6. Μπόουλινγκ

Κρατήστε τα μπουκάλια από το εμφιαλωμένο νερό και βάλτε τα στη σειρά. Με μια μικρή μπάλα προσπαθήστε να τα ρίξετε κάτω. Αυτός που θα καταφέρει να ρίξει όλα τα μπουκάλια είναι ο νικητής.

Exit mobile version