Γιατί οι γονείς δεν διαβάζουν πλέον παραμύθια στα παιδιά τους;

Μια φορά κι έναν καιρό οι γονείς διάβαζαν κάθε βράδυ ένα παραμύθι στα παιδιά τους λίγο πριν κοιμηθούν, καμιά φορά μάλιστα και το ίδιο και ήταν ένας όμορφος τρόπος να πούνε καληνύχτα.

Σήμερα δυστυχώς μόνο το 13% των μαμάδων, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στη Guardian, διαβάζουν καθημερινά ένα παραμύθι στα παιδιά τους παρόλο που το 75% των μαμάδων ομολογεί ότι στις ίδιες, οι μαμάδες τους διάβαζαν παραμύθια κάθε βράδυ όταν ήταν παιδιά.

Κατά μέσο όρο, οι σημερινοί γονείς διαβάζουν παραμύθια στα παιδιά τους περίπου τρεις φορές την εβδομάδα.
Το εντυπωσιακό της έρευνας είναι ότι το 87% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η ανάγνωση βιβλίων λίγο πριν τον ύπνο είναι ζωτικής σημασίας για την εκπαίδευση και την ανάπτυξη των παιδιών!

Η δημοσκόπηση αποκάλυψε ότι το 9% των μαμάδων νιώθουν «πάρα πολύ άγχος» για να διαβάσουν παραμύθια το βράδυ ενώ το 13% παραδέχονται ότι δεν έχουν αρκετό χρόνο.

Στην έρευνα συμμετείχαν 2000 μητέρες με παιδιά ηλικίας 0-7 ετών και σχεδόν οι μισές αποκάλυψαν πως τα παιδιά τους βρίσκουν την τηλεόραση τα βίντεο-παιχνίδια και άλλα συναφή αντικείμενα πολύ πιο ενδιαφέροντα, ενώ το 4% των μητέρων δήλωσε πως τα παιδιά τους δεν έχουν καθόλου βιβλία.  

Exit mobile version