Η καλοκαιρινή παρέα των παιδιών τα συντροφεύει φέτος παντού

«Ένα από τα πράγματα που με προβληματίζουν κάθε καλοκαίρι, μόλις κλείνουν τα σχολεία είναι πώς θα απασχολήσω δημιουργικά τα παιδιά μου ώστε να χαίρονται και εκείνα και εγώ μαζί τους όπου κι αν βρισκόμαστε. Βέβαια, τα τηλεοπτικά προγράμματα είναι η νούμερο 1 επιλογή τους ιδιαίτερα όταν αυτά είναι μεταγλωτισμένα και μου ζητούν να τα δουν ξανά και ξανά».

Αυτά τα λόγια της Νικολέτας στο baby.gr θυμίζουν τις σκέψεις πολλών γονιών που ξέρουν πολύ καλά ότι τα παιδικά είναι ο καλύτερος φίλος των παιδιών όλο το καλοκαίρι. Ξυπνούν νωρίς το πρωί και ζητούν να δουν το αγαπημένο τους πρόγραμμα ακόμη και αν το έχουν ξαναδεί πολλές φορές στο παρελθόν ή ακόμη και αν βρίσκονται σε διακοπές. Ωστόσο, όπως παραδέχεται και η 30χρονη μαμά δύο παιδιών, 5 και 8 ετών την προβλημάτιζε πάντα αρκετά αφενός το πόσο εκπαιδευτικά είναι όλα όσα παρακολουθούν τα παιδιά αλλά και οι διαφημίσεις που παρεμβάλλονται συχνά. 

«Τυχαίνει πολλές φορές να μην κάτσω μαζί τους να δω όλο το πρόγραμμα και με προβληματίζει τι άλλο μπορεί να δείξει το κανάλι που βλέπουν ενώ ακόμη πιο επικίνδυνο θεωρώ το youtube σε αυτό το επίπεδο». 

Ωστόσο, πολλοί γονείς παραδέχονται ότι το τοπίο είναι σίγουρα πιο ασφαλές στα συνδρομητικά κανάλια, με παιδικό θέαμα το οποίο δεν διακόπτεται από διαφημίσεις καθιστώντας το πιο ελεγχόμενο για τα παιδιά. Ιδανικές είναι οι υπηρεσίες όπου τα παιδιά μπορούν να δουν το αγαπημένο τους πρόγραμμα όποια ώρα της μέρας θέλουν αλλά ακόμη κι αν βρίσκονται εκτός σπιτιού, μέσω δηλαδή tablet ή κινητού. Οι μικροί τηλεθεατές μπορούν να απολαμβάνουν όποτε και όσες φορές θέλουν το παιδικό που θέλουν ακόμη και στις διακοπές τους.

Και ποιος γονιός δεν έχει ακούσει το παιδί του να ζητά να δει το αγαπημένο του παιδικό για πολλοστή φορά και μάλιστα ακόμη και αν δεν βρίσκεται στο σπίτι; «Τα δύο παιδιά μου φέτος με το Kids Summer Camp στη Nova, που είναι αποκλειστικά σε Nova On Demand & Nova GO, μπορούν να απολαύσουν όλο το καλοκαίρι τους αγαπημένους τους ήρωες σε συναρπαστικές μεταγλωττισμένες παιδικές ταινίες (The nut job, Tarzan, Astro boy, Garfield’s fun fest, Yellowbird κ.α) και σειρές, παντού και όσες φορές θέλουν. Μου έχει λύσει επίσης τα χέρια όσον αφορά τις διαφημίσεις αφού δεν υπάρχουν. Το αγαπημένο πρόγραμμα του γιου μου είναι ο Ο Μικρός Νικόλας το οποίο παρακολουθεί από το tablet ακόμη και αν είναι στη γιαγιά του ενώ η κόρη μου έχει ξετρελαθεί με τη σειρά  Bo on the go.»

 

Τα παιδικά προγράμματα είναι το σήμα κατατεθέν για τα παιδιά το καλοκαίρι και είναι καλό οι γονείς να νιώθουν την ασφάλεια ότι προσφέρουν κάτι ψυχαγωγικό και ταυτόχρονα εκπαιδευτικό σε αυτά ανά πάσα στιγμή. Δείτε μαζί τους ένα επεισόδιο και συζητήστε το περιεχόμενό του και θα δείτε τον ενθουσιασμό στο πρόσωπό τους καθώς θα σας εξηγούν την ιστορία.

Exit mobile version