Η οικογένεια Σοφιανού μας ξεναγεί στον πολυχώρο Mabrida!

Βρεθήκαμε στον μαγικό Πολυχώρο Mabrida και αισθανθήκαμε σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα από τότε που κι εμείς ήμασταν παιδιά και βλέπαμε στην τηλεόραση σειρές κι εκπομπές όπως η «Φρουτοπία», «Παραμύθια του Κουτιού», «Disney Club», «Μύθοι Αισώπου», «Ψαρωκωστούλα» κ.α, τα οποία αγαπήθηκαν πολύ από μεγάλους και μικρούς.

Ο Αιμίλιος το μήλο, η Μαρουλίτα το μαρούλι, ο Αρχέλαος το λαχανιασμένο λάχανο, ο Θάνος το κολοκυθάκι και όλοι οι κάτοικοι της Φρουτοπίας καθώς και άλλες εκατοντάδες κούκλες βρίσκονται συγκεντρωμένες στον πολυχώρο, που με τόση αγάπη έχει δημιουργήσει η οικογένεια Σοφιανού.

Στο μοναδικό αυτό μέρος που κάποτε λειτουργούσε ως στούντιο πλέον ανεβαίνουν παραστάσεις κουκλοθέατρου, λειτουργούν εργαστήρια κατασκευής κούκλας, το Μουσείο Κούκλας (συλλογή από 7.000 κούκλες) αλλά και μια μίνι φάρμα με άλογα και γαϊδουράκια.

Το κουκλοθέατρο της οικογένειας Σοφιανού , η «Μικρή Σκηνή» ιδρύθηκε το 1954 στην Κωνσταντινούπολη από τον Δήμο και τη Μπριγκίτε Σοφιανού και τα παιδιά τους Ήβη και Φαίδωνα και φέτος κλείνουν 60 χρόνια δημιουργικής πορείας.

Κάθε Κυριακή στις 12:00 ο πολυχώρος γεμίζει από γλυκιές παιδικές φωνούλες που έρχονται να θαυμάσουν τις κούκλες και να παρακολουθήσουν παραστάσεις κουκλοθέατρου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα μέχρι το τέλος της χρονιάς έχει ως εξής:

Το βιβλίο με τα ξόρκια (7/12/2014)

Ο Σκούφης κι ο Φάνης θα ζήσουν μια απίστευτη περιπέτεια στο παλάτι του βασιλιά Καλόκαρδου, όταν ο μάγος Φον Κατσούφιους εισβάλλει στο παλάτι και εκθρονίζει τον βασιλιά. Ο Σκούφης θα πρέπει να βάλει τα δυνατά του, για να καταφέρει να διώξει τον μάγο και να επαναφέρει τον βασιλιά. Και πράγματι η επικίνδυνη αποστολή θα μετατραπεί σε μια πολύ αστεία φάρσα.

Μια περιπέτεια με πολύ γέλιο και ξεκάθαρο μήνυμα: το πιο μαγικό εργαλείο είναι το μυαλό μας.

Διάρκεια παράστασης: 45 λεπτά

Κατάλληλο για παιδιά από 3 έως 8 ετών.

Δηλώστε συμμετοχή στον διαγωνισμό μας και κερδίστε προσκλήσεις!

Το φεγγαροφάναρο (14/12/2014)

Ο Σκούφης είναι άτυχος. Την βραδιά των γενεθλίων του χάνει το κλειδί της εξώπορτας και αποκοιμιέται στο παγκάκι του δρόμου. Τότε θα συμβεί κάτι πολύ παράξενο και ο Σκούφης θα αποκτήσει ένα μαγικό φανάρι που του επιτρέπει να κάνει 3 ευχές. Αν και εκπληκτικό το δώρο, θα δημιουργήσει μια αλυσίδα από απρόσμενα γεγονότα, που θα οδηγήσουν τον αθώο Σκούφη στην φυλακή.

Ένα έργο με αγωνιώδη πλοκή, που μας αποκαλύπτει πόσο σοβαρό είναι στη ζωή μας να μην σπαταλάμε τα όνειρα και τις ευχές μας σε ανούσια πράγματα.

Διάρκεια παράστασης: 55 λεπτά

Κατάλληλο για παιδιά από 4 έως 10 ετών.

Το κλεμμένο Χριστουγεννιάτικο δέντρο (21/12/2014, 23/12/2014, 27/12/2014, 28/12/2014 & 3/1 – 4/1/2015

Χριστούγεννα και μέρες χαράς επί Γης, όμως η Βερβελούδα ή Καλλικαντζαρού έχει άλλα σχέδια. Διατάζει να της φέρουν το ωραιότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο και τότε αρχίζουν τα δύσκολα για την πριγκίπισσα, που βλέπει το πανέμορφο δέντρο της να εξαφανίζεται, ενώ έχει καλέσει όλα τα παιδιά στην χριστουγεννιάτικη γιορτή της. Ποιος το έκλεψε; Κάποιος κλέφτης; Κάποιος μάγος; Ποιος θα το φέρει πίσω; Ένα έργο ειδικά για τις γιορτές με πολλές ανατροπές και πολύ γέλιο.

Διάρκεια παράστασης: 55 λεπτά

Κατάλληλο για παιδιά όλων των ηλικιών και για όλη την οικογένεια.

Πολυχώρος Mabrida, Αγίου Γεωργίου και Ελαίας, Κορωπί
Τηλ.: 210-6620805-6
Γενική είσοδος: €5

Exit mobile version