Μαθήματα ζωής από Ιταλό καλλιτέχνη: Απεικονίζει πριγκίπισσες με σωματικές αναπηρίες

O Ιταλός καλλιτέχνης Alexsandro Palombo θέλοντας να περάσει ένα μήνυμα και να δώσει έκταση σε ένα πρόβλημα που επηρεάζει μεγάλο ποσοστό ανθρώπων, στην τελευταία του δουλειά, απεικονίζει πριγκίπισσες της Disney σε αναπηρικές πολυθρόνες ή με απώλεια άκρων.

Η Χιονάτη σε μια αναπηρική καρέκλα και η Pocahontas  με δεκανίκια, είναι μόλις δύο από τις πριγκίπισσες  της Disney που θα τις δείτε όπως ποτέ ξανά.

«Ήθελα να αναδείξω ένα πρόβλημα που απασχολεί πολλούς ανθρώπους» δήλωσε ο 40χρονος Palombo στην εφημερίδα Daily News.

Ο καλλιτέχνης με έδρα το Μιλάνο, θέτει το εξής ερώτημα στο κοινό του: «Ακόμα σας αρέσουμε;» Παράλληλα σε ένα blog εκφράζει έναν προβληματισμό: «Έχετε δει ποτέ ανάπηρο πρωταγωνιστή σε μια ταινία της Disney;» «Σίγουρα όχι γιατί η αναπηρία δεν ταιριάζει με τα πρότυπα της Disney», συμπληρώνει με μια πικρία ο ίδιος.

Οι ειδικοί πάντως υποστηρίζουν και τονίζουν τη σπουδαιότητα της εκστρατείας του καλλιτέχνη. «Ένας στους πέντε Αμερικανούς έχει κάποιου είδους αναπηρίας» λέει ο Carol Glazer, πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Αναπηρίας. «Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι μπορούν να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή ακόμα και με την απώλεια των άκρων. Μια ακρωτηριασμένη πριγκίπισσα της Disney μπορεί να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση», προσθέτει.

Ο Palombo είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος καθώς πριν από περίπου δύο χρόνια διαγνώστηκε με μια σπάνια μορφή καρκίνου και έπρεπε να χειρουργηθεί. Μετά την επέμβαση τα άνω άκρα και τα μισά κάτω άκρα της αριστερής του πλευράς παρέλυσαν, αποκάλυψε ο ίδιος.

Στο παρελθόν ο καλλιτέχνης είχε μετατρέψει όλα τα fashion icons της μόδας του σήμερα σε παχύσαρκους ανθρώπους, μετατρέποντάς τους σε πιο οικείους, λιγότερο απόμακρους κοινούς ανθρώπους…

Πηγή: nydailynews.com

Exit mobile version