Παιδιά απ’ όλο τον κόσμο φωτογραφίζονται με τα παιχνίδια τους

Από κουκλόσπιτα και μικροσκοπικά σερβίτσια μέχρι ρόπαλα του μπέιζμπολ, γυαλιά ηλίου και λούτρινα αρκουδάκια – αυτές οι αξιόλογες φωτογραφίες δείχνουν τα πολύ διαφορετικά παιχνίδια που παιδιά από όλο τον κόσμο παίζουν σε καθημερινή βάση.

Ο φωτογράφος Gabriele Galimberti που σε διάστημα περίπου ενός χρόνου επισκέφτηκε περισσότερες από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο φωτογράφισε νεαρά κορίτσια και αγόρια με τα παιχνίδια τους .

Από το Τέξας στην Ινδία, από το Μαλάουι στην Κίνα, την Ισλανδία, το Μαρόκο κ.ο.κ, ο Galimberti κατέγραψε με τον φακό του τη φυσική και αυθόρμητη χαρά που ενώνει τα παιδιά, παρά το ποικίλο υπόβαθρό των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών καταστάσεων. Δείτε κάποιες από τη φωτογραφίες που απαθανάτισε στην σειρά που ονόμασε Toy Stories.


H 3χρονη Tyra από τη Σουηδία απεικονίζεται με τις κούκλες της και ένα σετ μικρογραφίας για πάρτι.


Ο 4χρονος Chiwa παίζει με τα λούτρινά του αρκουδάκια και ένα πλαστικό δεινόσαυρο στο Μαλάουι της Αφρικής.

 


Ο 5χρονος  Pavel, από το Κίεβο της Ουκρανίας παίζει με πλαστικά όπλα, ένα αστυνομικό κράνος και ένα φορητό ραδιοτηλέφωνο.

 


Ο φωτογράφος επισκέφτηκε περισσότερες από 50 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, της Κίνας, το Μαρόκο, την Αμερική, το Μαλάουι και την Κόστα Ρίκα, όπου καιιγνώρισε την 3χρονη Naya που βλέπετε.

 


Το project αυτό παρουσιάζει μικρά αγόρια και κορίτσια στα σπίτια και τις γειτονιές τους με τα πιο πολύτιμα υπάρχοντά τους: τα παιχνίδια τους. Στην Αλάσκα, ο 5χρονος Niko παίζει με τα Lego.

 


Στον Καναδά, το αγαπημένο παιχνίδι της 6χρονης Lauren είναι μια κούκλα ντυμένη με μια ροζ στολή παρόμοια με τη δικιά της.

 


Ο 5χρονος Shotaro, από το Τόκιο της Ιαπωνίας, απεικονίζεται με το αγαπημένο του παιχνίδι, ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ.

 


Στη Ζάμπια ο Gabriele συναντήθηκε με τη Maudy, της οποίας τα παιχνίδια είναι τα γυαλιά ηλίου που βλέπετε σε έντονα χρώματα.

 


Ο 4χρονος Taha, από τη Βηρυτό στο Λίβανο, το μοναδικό παιχνίδι που έχει είναι το αυτοκινητάκι που βλέπετε. Είναι πρόσφυγας και μένει μαζί με την οικογένειά του σε καταυλισμό με μερικές χιλιάδες ανθρώπους.

 


Ο Mikkel από τη Νορβηγία ντυμένος πειρατής απολαμβάνει το παιχνίδι με τους μικροσκοπικούς χαρακτήρες πειρατών. Τελικά τα παιχνίδια δεν έχουν αλλάξει και τόσο πολύ κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών δεκαετιών.

 


Ο Julius από την Ελβετία παίζει αυτοκινητάκια, κομμάτια Lego και ένα μικροσκοπικό σπαθί και ασπίδα.

 


Ο φωτογράφος συγκέντρωσε 54 έγχρωμες φωτογραφίες σε ένα βιβλίο που ονομάζεται Toy Stories. Το βιβλίο δείχνει τα διαφορετικά είδη των παιχνιδιών που παίζουν παιδιά από διαφορετικές χώρες.

Exit mobile version