Πώς να βάψετε αυγά με λαχανικά

Σήμερα θυμόμαστε το μεγαλείο της φύσης μας και σας δείχνουμε πώς να βάψετε φυσικά τα αυγά σας με λαχανικά χωρίς ίχνος χρωστικών ουσιών!

Βράστε καλά τα αυγά

Χρησιμοποιήστε ελαφρώς κίτρινα αυγά ή άσπρα. Βράστε τα καλά κι αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς!

Βράστε και τις «βαφές»

Στο μεταξύ, φτιάξτε τις δικές σας φυσικές βαφές. Γεμίστε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα με φλούδες κρεμμυδιού (για το πορτοκαλί χρώμα), κουρκούμη (για κίτρινο), ψιλοκομμένο κόκκινο λάχανο (για μπλε), καφέ (για καφέ), και ψιλοκομμένο παντζάρι (για ροζ – κόκκινο χρώμα) μαζί με αρκετό νερό. Αφήστε να βράσει για 30 λεπτά, σουρώστε το βαμμένο νερό, πετάξτε τα στερεά υλικά και αφήστε τα χρώματα να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Βάψτε τα αυγά

Προσθέστε λίγο λευκό ξίδι σε κάθε χρώμα. Στη συνέχεια βυθίστε προσεκτικά τα αυγά στο μπολ. Βεβαιωθείτε ότι είναι επικαλυμμένα. Αφήστε τα αυγά στην βαφή έως και οκτώ ώρες.

Αφήστε τα αυγά να στεγνώσουν

Αφαιρέστε προσεκτικά τα αυγά από τη βαφή με μια τρυπητή κουτάλα και μεταφέρετε τα σε μια σχάρα με χαρτί κουζίνας κάτω για να προλάβετε τυχόν σταλάγματα. Αφήστε τα να στεγνώσουν εντελώς.

Θαυμάστε!

Δείτε τα μικρά αριστουργήματα: το κίτρινο αυγό έγινε με κουρκούμη, το ροζ αυγό με παντζάρι, το μπλε αυγό με λάχανο, το καφετί αυγό με καφέ και το πορτοκαλί αυγό με φλούδες κρεμμυδιού.

Exit mobile version