Πώς να βγάζετε καλές φωτογραφίες των παιδιών σας

Η φωτογράφος Kristy Dooley μοιράζεται μερικές συμβουλές για να τραβήξετε με τον φακό σας τα ωραιότερα χαμόγελα των παιδιών σας χωρίς να τους πείτε να κάνουν “cheese!”

Αφήστε κάτω την φωτογραφική μηχανή και μιλήστε τους

Αντί να τους πείτε να κάνουν «Cheese!» καλύτερα ρωτήστε «Ποιο ήταν το πιο αστείο πράγμα που συνέβη σήμερα στο σχολείο;» ή «Τι είναι αυτό που περιμένεις με μεγάλη ανυπομονησία;» Επιτρέψτε τους να συμμετάσχουν φυσικά. Έτσι έχετε περισσότερες πιθανότητες να συλλάβετε τις κλασικές εκφράσεις που γνωρίζετε και αγαπάτε.

Απαθανατίστε πολλά στιγμιότυπα στη σειρά

Με τον καιρό θα ανακαλύψετε ότι ο χρόνος και η διάθεση κάνουν τη διαφορά. Το καλύτερο είναι να απαθανατίσετε τις πολλές εκφράσεις που κάνουν τα παιδιά μέσα σε μόλις λίγα λεπτά.

Για να αποσπάσετε διαφορετικές εκφράσεις κάντε τους ερωτήσεις τύπου «Τι θα έκανες αν άρχισε τώρα να χιονίζει;» «Ποιο είναι το αγαπημένο σου βιβλίο;» «Τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις;» «Ποιο είναι το πιο αστείο πράγμα που σου έχει συμβεί;»

Ένα κόλπο είναι να πείτε «Μη τυχόν και χαμογελάσεις τώρα, θέλω μια σοβαρή φωτογραφία!» Η αντίστροφη ψυχολογία λειτουργεί εκπληκτικά καλά θα αποθανατίσετε το καλύτερο χαμόγελό τους.

Δώστε ρόλο στα παιδιά

Για να βγει καλό ένα πορτραίτο χρειάζεται συνεργασία. Ζητήστε λοιπόν την άδεια πρώτα για να βγάλετε την φωτογραφία. Έτσι δημιουργείται ένα αίσθημα σεβασμού και τα παιδιά είναι έτοιμα να συμμετέχουν και να απολαύσουν τη διαδικασία. 

Και τέλος…

Το πιο σημαντικό είναι η κάμερα να είναι εύκολη στην χρήση της και όχι δυσπρόσιτη. Άλλωστε δεν ξέρετε πότε θα σκάσουν τα πιο ακαταμάχητα χαμόγελα!

Exit mobile version