Από ποια ηλικία πρέπει τα παιδιά να αθλούνται;

Αν και δεν υπάρχει καμία καθορισμένη ηλικία στην οποία τα παιδιά θα πρέπει να αρχίσουν να αθλούνται, ωστόσο δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς για να ενθαρρύνετε το παιδί σας να είναι σωματικά δραστήριο.

Η σωματική δραστηριότητα δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι υπό τη μορφή ενός δομημένου προγράμματος άσκησης. Οι ειδικοί συστήνουν διάφορα είδη σωματικής δραστηριότητας για διαφορετικές ηλικιακές ομάδες.

Για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας

Για τα βρέφη, η άσκηση θα πρέπει να αποτελείται από καθημερινές φυσικές δραστηριότητες που προωθούν την κίνηση και την εξερεύνηση του περιβάλλοντος του παιδιού. Για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας οι δραστηριότητες μπορούν να περιλαμβάνουν τρέξιμο, άλματα, κλωτσώντας μια μπάλα, βόλτα μ’ ένα τρίκυκλο, χορό ή αναρρίχηση. Με άλλα λόγια, ο τρόπος με τον οποίο τα περισσότερα παιδιά αλληλεπιδρούν και παίζουν σε αυτή την ηλικία είναι η καλύτερη μορφή άσκησης.

Για τα παιδιά πάνω από 6 ετών

Μέχρι τη στιγμή που το παιδί σας είναι 6-8 ετών, η άσκηση μπορεί να περιλαμβάνει τη συμμετοχή του σε οργανωμένα αθλήματα. Μερικά παιδιά απολαμβάνουν ομαδικά αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο και το μπέιζμπολ. Ατομικά αθλήματα όπως το τένις, το γκολφ, η κολύμβηση και το καράτε προσφέρουν καλές ευκαιρίες για εκγύμναση.

Exit mobile version