Ένα μπάνιο την ημέρα είναι ασφαλές για το έκζεμα

Με ένα οδυνηρά ξηρό δέρμα και ακατάπαυστη φαγούρα και ξύσιμο, η κατάσταση ενός παιδιού με έκζεμα μπορεί να είναι ένας ζωντανός εφιάλτης για τους γονείς.

Για χρόνια, οι συμβουλές για το κατά πόσο το καθημερινό μπάνιο στα παιδιά μπορεί να βοηθήσει ή θα πρέπει να αποφεύγεται ήταν ασαφείς. Τώρα, οι γιατροί έχουν αναθεωρήσει με βάση τα διαθέσιμα ιατρικά δεδομένα και αναφέρουν ότι είναι ασφαλές τα παιδιά με έκζεμα να κάνουν μπάνιο κάθε μέρα, εφ’ όσον δεν χρησιμοποιείται πάρα πολύ σαπούνι. Πολλοί ερευνητές έχουν ασχοληθεί με το θέμα αλλά δεν έχουν καταλήξει σε σαφείς απαντήσεις και έτσι οι γονείς είναι μπερδεμένοι σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που δημοσιεύει η βρετανική Daily Mail όταν το μπάνιο γίνεται μία φορά την ημέρα είναι ασφαλές και ωφέλιμο για το έκζεμα ενώ το πολύ ξηρό δέρμα απαιτεί ενυδάτωση η οποία ακολουθείται από ενυδατική κρέμα. Εφαρμόζοντας μικρές ποσότητες καθαριστικού με ισορροπημένο pH τα αποτελέσματα είναι θετικά για το ξηρό δέρμα και το μπάνιο σε καθημερινή βάση θα πρέπει να γίνεται στα παιδιά. Απαραίτητη είναι βέβαια στη συνέχεια η εφαρμογή ενυδατικής κρέμας.

Exit mobile version